Megjósolható a gyerek neme? Mutatjuk az árulkodó jeleket!

Zabolai Margit
Írta: ,
Megjósolható a gyerek neme? Mutatjuk az árulkodó jeleket!

“Mindegy, csak egészséges legyen” - általában a legtöbb szülő ezt válaszolja, amikor az kerül szóba, hogy fiú vagy lány gyermeket szeretnének. Ettől persze még teljesen természetes, hogy jó előre kíváncsi az ember a gyerek nemére. Még ha az orvostudomány ma már a 20-24. héttől szinte tökéletes bizonyossággal meg tudja állapítani a születendő baba nemét. Az utrahang előtti időkből van néhány kedves hagyomány, ami alapján sokan tippeltek kisfiúra vagy épp kislányra.

Pattanások? Okold a kislányodat!

A terhesség alatt a hormonjaid alaposan felbolydulnak, ez pedig azt is jelentheti, hogy annyi pattanásod lesz, amennyi tini korodban sem volt.

A hagyomány szerint ez kislányt jelez, ugyanis a fejlődő baba “ellopja” az anyukája szépségét, hogy majd ő is gyönyörű nő lehessen.


Készülj fel! 7 lecke, amiért a lányod majd hálás lesz


Ez a megközelítés szerintünk egy kicsit szexista, de a hagyomány az hagyomány, szóval ha pattanások törnek ki rajtad a terhesség alatt, akkor fogadj a kislányra, és próbálj meg több vizet inni és friss zöldséget, gyümölcsöt enni, hogy a bőröd is olyan szép legyen, mint amilyen remekül érzed magadat benne.

Anyai ösztönök

Egy régi babonás könyv szerint ha megkérdezel egy anyát, hogy fiút, vagy lányt vár-e, és ő azt feleli, fiút, de nem pirul el közben, akkor biztos lehetsz benne, hogy lányt hord a szíve alatt - az anyai ösztön ugyanis megsúgja, fiú vagy lány gyermek fejlődik a méhedben, és ezt nem is tudod kimondani úgy, hogy ne öntsön el a pír a boldogságtól.

Lehet, hogy ez egy kissé szentimentális megközelítés, de kedves hagyomány.

Persze, bárhogy is alakul, a lényeg, hogy a tiéd lesz, és hogy fiúnak, lánynak is ugyanúgy szeretni fogod.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A legfinomabb snackek, amiket rohanós napokon a táskámba szoktam dobni

Az 5 legfinomabb tejes kávé recept, amiért minden nő odavan

Megéri hibrid autóval járni (?)