Itt az ideje a babázásnak? 6 jel, hogy valóban készen állsz az anyaságra

Írta: ,

Életünk egyik legnagyobb és legfontosabb döntése az, amikor belevágunk a családalapításba. Életet adni egy babának ás felnevelni őt, hatalmas energiákat emészt fel, ugyanakkor csodálatos érzéssel tölt el. Úgy érzed, hogy készen állsz már az anyaságra? Nézzük, melyek azok a jelek, amelyek szerint igen!

1/6 Közösen akarjátok a pároddal

A gyermeknek családba kell születnie, édesanyja és édesapja is lesz, ezért nagyon fontos, hogy babakérdésben egyetértsetek a pároddal.

Bizonyosodj meg róla, hogy ugyanott tartotok szerelmeddel a kapcsolatotokban és hasonlóak az elképzeléseitek.

Te hiába érzed magad késznek az anyaságra, ha a partnered még húzódozik vagy nem is hajlandó a témáról beszélgetni.

Az egészséges párkapcsolat alapja a kölcsönös tisztelet és őszinteség, ezért nem hagyhatod figyelmen kívül az ő véleményét, akaratát.

A jövőbeli konfliktusok és problémák elkerülése érdekében mindenképp jussatok közös nevezőre.

Nem azért akarod a babát, hogy megoldja a problémáitokat Kép forrása: blueberrylake.tumblr.com

2/6 Nem azért akarod a babát, hogy megoldja a problémáitokat

Az utóbbi időben sokat veszekedtetek a pároddal? Úgy érzed, kissé eltávolodtatok egymástól?

Ebben az esetben nem szabad, hogy az a gondolat vezéreljen, hogy majd a baba ismét közelebb hoz egymáshoz benneteket és a segítségével majd elrendeződnek a dolgaitok.

Nagy hiba, ha így vélekedsz, ugyanis a gyermek nem egy eszköz. Csakis akkor vágjatok bele, ha mindketten igazán akarjátok, hogy bővüljön a család.

Nem csak azért akarod, mert mások elvárják Kép forrása: kellymoorephotography.com

3/6 Nem csak azért akarod, mert mások elvárják

Már évek óta nyaggatnak a rokonok, hogy mikor szülsz már végre?

Eleged van abból, hogy mindenki azzal példálózik, hogy ennyi idősen már anyukának kellene lenned? Ne foglalkozz velük, csak ezért nem szabad belevágnod a babázásba.

Nem számít az sem, hány éves vagy, van, aki 21 van, aki 35 éves érzi magát érettnek az anyaságra. A lényeg, hogy érezd, készen állsz rá és tiszta szívből akarod azt a babát.

Tudatában vagy a képességeidnek Kép forrása: styledavenue.com

4/6 Tudatában vagy a képességeidnek

Bár nagyon szépen néznek ki a fotókon a gondtalannak tűnő anyukák, karjukban cuki kisbabáikkal, tudnod kell, hogy az életük nem mindig felhőtlen.

Legyél tisztában azzal, hogy rengeteg tennivaló vár rád a szülés után, kitartásra és energiára lesz szükséged, és bizonyosodj meg róla, hogy fel vagy készülve az esetleges problémákra.

Tudnod kell, mire vagy képes, gondold át, miből tudsz majd erőt meríteni és kihez fordulhatsz segítségért.

Nem rémálomként tekintesz a terhességre Kép forrása: utahbrideblog.com

5/6 Nem rémálomként tekintesz a terhességre

Amíg a terhesség szótól csupa rossz dolgok jutnak eszedbe, például a reggeli rosszullétek vagy éppen a szülés fájdalmai, akkor szinte biztos, hogy nem állsz készen arra, hogy kisbabád legyen.

Ha azonban úgy érzed, hogy a terhességeddel egy csodálatos utazás veszi kezdetét és olyan dolgokat tapasztalhatsz meg, amiket addig még soha és alig várod, hogy kikerekedjen a pocakod, megmozduljon benne a kisbabád, akkor bátran belevághatsz!

Stabil az anyagi helyzeted Kép forrása: styledavenue.com

6/6 Stabil az anyagi helyzeted

Végül, de nem utolsósorban fontos beszélnünk arról is, hogy stabil legyen az anyagi helyzeted, mielőtt belevágtok a gyermekvállalásba.

Sajnos hiába szeretnél fiatalon édesanya lenni, ha körülnézel, és azt látod, nincsenek meg a megfelelő körülmények a babának, akkor lehet, érdemes még egy kicsit várnotok.

Ha már van saját lakásotok, a párod viszonylag jól keres és nem aggódtok azon, hogyan fizetitek ki a számlákat a következő hónapban, akkor készen álltok a babázásra.