Így nyugtasd meg a síró kisbabát! Egyszerű, de hatásos tippek

Zabolai Margit
Írta: ,

Mindenki boldog, mosolygós kisbabára vágyik, amikor pedig nem sikerül megnyugtatni a síró csecsemőt, az nem csak a kicsinek, a szülőknek is hatalmas stresszet jelent. Az anyai ösztönökre persze nyugodtan hagyatkozhatsz, de egy kis súgó sosem jön rosszul - dr. Darcia Narvarez egyetemi pszichológus ezért összegyűjtött néhány nagyon egyszerű tippet, ami segíthet megnyugtatni a síró babákat.

Bőr a bőrhöz

Egy kisbaba számára a világ még csupa rejtély, érzékei, melyekre majd felnőttként támaszkodik, sokkal gyengébbek, vagy egyszerűen csak még nem tanulta meg értelmezni az általuk közvetített jeleket.

Az érintés azonban egy újszülött számára is biztonságot jelent, a meleg bőr érintése a bőrén pedig egyben oxitocin hormonokat is felszabadít, amik segítenek megnyugtatni, boldogabbá tenni a babát.


Közszemlére tett gyerekek a Facebookon! Ezért nem mindegy, mit osztunk meg


A bőrkontaktus szabályozza a testhőmérsékletet, jót tesz a szívritmusnak és boldogabbá tesz. Ráadásul mindez a mamára is igaz.

Ismerős hangok

Azok a hangok, amik emlékeztetik a babát az anyaméhben hallott hangokra, szintén segíthetnek neki, hogy megnyugodjon.

Ezek többnyire halk, ritmikus zörejek, mint amilyen például a szívdobogás is.

Kutatások kimutatták, hogy az úgynevezett fehér zaj segít lelassítani az agyhullámokat, megnyugtatja a csecsemőt.

A legjobb, ha nagyon egyszerű dalokat dudorászol a kicsinek. A régi regős énekek például nem véletlenül építenek ezekre az egyszerű, kántáló ritmusokra.

A halk, ritmikus énekelgetés, ha még finom ringatással is kombinálod, gyorsan megnyugtathatja a síró babát.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019