Hogyan tovább a pozitív teszt után?

Szabó Erzsébet
Írta: ,

A pozitív terhességi teszt láttán minden nőnek óriást dobban a szíve, sajnos nem feltétlenül az öröm következtében. Az mindenesetre biztos, hogy a két vonalka, vagy a pluszjel azt jelenti, hogy fontos teendők előtt állsz, bármelyik oldalon is hozod meg a döntésedet.

Ha nem szeretnél babát

Amennyiben biztosan tudod, hogy nem szeretnéd megtartani a babát, úgy minél előbb keresd fel a nőgyógyászodat.

Sajnos, vagy nem sajnos, hazánkban nem úgy működik a rendszer, hogy nagyon gyorsan át tudsz lendülni az egészen, annak ellenére sem, hogy minél előbb túlesel a beavatkozáson, annál kisebb az esély a komplikációkra. 

Több konzultáción, beszélgetésen is részt kell venned, mielőtt valóban sor kerülne a műtétre, úgyhogy ha kérdés sincs benned, akkor irány a nőgyógyász, ő tájékoztat a továbbiakról.

Pozitívból negatív?

A fals pozitív teszt olyan ritka, mint a fehérholló, sokkal jellemzőbb, hogy egy negatív teszt válik záros időn belül pozitívvá.

Ennek a fő oka az, hogy a fogantatás a számításnál később következett be, tehát a kismama túl korán tesztelt, a HCG hormonszint alacsonyabb volt annál, hogy a teszt kimutassa.

Sajnálatos módon a pozitív teszt is válhat negatívvá, de nem azért, mert a terhesség nem volt valós, hanem mert vetélés történt.

Ezt „jó” esetben komolyabb fájdalom nem kíséri, csupán barnás folyás, vagy menstruációszerű érzés, majd az észrevétel, hogy az újabb teszt immáron nem jelez várandósságot.

Ha ez az eset többször is előfordul, feltétlenül fordulj a nőgyógyászodhoz!

 

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019