Hogyan deríthető ki legkorábban a magzat neme?

bien.hu
Írta: ,

Az egyik legcsodálatosabb hír, amit egy család kaphat, hogy hamarosan új taggal gyarapodik. A várandósság megállapítását követően pedig az első izgatott kérdés rögtön a kicsi nemére szokott irányulni. Hosszú ideig csak a néphagyományokra és ezoterikus módszerekre tudtak hagyatkozni a szülők, ám ma már léteznek olyan orvosi vizsgálatok, amelyekkel már a terhesség korai szakaszában megtudhatják, kisfiút vagy kislányt várnak.

A has formája Kép forrása: robynvilate.com

A népi hagyomány szerint a kismama hasának formájából is megállapítható az érkező kisbaba neme.

Ha ugyanis az édesanya hasa magasan gömbölyödik, úgy, hogy hátulról szinte meg sem lehet állapítani a terhességet, valószínűleg fiút vár.

Azonban ha a kismama inkább csípőmagasságban szélesedik, a néphagyomány szerint lányt hord a szíve alatt.

Naptári módszerek Kép forrása: thislittlestreet.com

A legenda szerint egy XIII. században élő kínai mester a megfigyelései alapján készítette el azt a naptárat, amely szerint egy nő életének bizonyos szakaszaiban csak lány, másokban csak fiú foganhat.

A kínai módszerhez hasonló a Jónás naptár, amely a Hold fázisaihoz köthető, tudományos alapját az 1950-es években Dr. Jónás Jenő fektette le.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019