5+1 para, ami miatt sokan nem vállalnak gyereket, pedig egyáltalán nem törvényszerűek

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Manapság meglehetősen sok negatív dolgot olvasni a gyermekvállalásról, aminek nagyrészt az az oka, hogy végre nem főbenjáró bűnt leírni ennek a szép feladatnak az árnyoldalait. Sokan azonban többet képzelnek a sorok mögé, mint amekkora jelentőségük azoknak van. Néhány félelem teljesen alaptalan!

Félelem: A terhesség teljesen tönkrevágja a női testet Kép forrása: piperandscoot.com

Ha nem hagyod el teljesen magadat, akkor egyáltalán nem kell emiatt aggódnod. Ha elhagyod, akkor pedig terhesség nélkül sem várhatod el a testedtől, hogy tökéletes maradjon. Nem kell a legjobb formádat hoznod a várandósság idején, hiszen ez az időszak nem erről szól.

Utána pedig záros időn belül kizárólag a sajátod lesz a tested, és ismét azt tehetsz – sport, ételek tekintetében – amit csak szeretnél.

Sőt, jó eséllyel a gyermeked igényli majd, hogy a szabadban legyetek, programokra járjatok, szóval valószínű több mozgásban lesz részed, mint korábban volt. Abban az időszakban garantáltan, amikor felfedezi a sétálás és a futás csodáját.

Valamit mindenkinek változtat a testén a várandósság, de nem egy nő sokkal szebb, magabiztosabb sőt, vékonyabb terhesség után, mint előtte, úgyhogy hiúságból teljesen ésszerűtlen lemondani a gyermekvállalásról.

A szülés nem feltétlenül leányálom, de nem is annyira borzasztó, ahogy sokan leírják. Ha nem úgy készülsz rá, hogy életed legrosszabb és legfájdalmasabb élménye lesz, akkor kellemes meglepetés érhet.

Jó, azt nem állítjuk, hogy nem fáj, mert ez nyilván nem igaz. De a vajúdás során úgy fogod érezni, egy másik világba csöppentél.

Ha nem a teljesen természetes utat választod, megannyi fájdalomcsillapítási módszer közül válogathatsz, veled lehet a párod, a barátnőd, az anyukád… Szóval nem kell egyedül végigcsinálnod.

Nem mondhatjuk azt sem, hogy nem léteznek komplikációk, de nem ez az átlag, tehát nem hoz magával a szülés mindenképpen megmaradó testi sebeket, vagy komoly sérüléseket. Főleg nem akkor, ha felkészült és összeszokott csapattal dolgozhatsz a szülőszobán!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019