Megjósolható a gyerek neme? 5 jel, hogy fiúra vagy lányra számíts

Zabolai Margit
Írta: ,
Megjósolható a gyerek neme? 5 jel, hogy fiúra vagy lányra számíts

“Mindegy, csak egészséges legyen” - általában a legtöbb szülő ezt válaszolja, amikor az kerül szóba, hogy fiú vagy lány gyermeket szeretnének. Ettől persze még teljesen természetes, hogy jó előre kíváncsi az ember a gyerek nemére. Még ha az orvostudomány ma már a 20-24. héttől szinte tökéletes bizonyossággal meg tudja állapítani a születendő baba nemét. Az utrahang előtti időkből van néhány kedves hagyomány, ami alapján sokan tippeltek kisfiúra vagy épp kislányra.

Anyai ösztönök

Egy régi babonás könyv szerint ha megkérdezel egy anyát, hogy fiút, vagy lányt vár-e, és ő azt feleli, fiút, de nem pirul el közben, akkor biztos lehetsz benne, hogy lányt hord a szíve alatt - az anyai ösztön ugyanis megsúgja, fiú vagy lány gyermek fejlődik a méhedben, és ezt nem is tudod kimondani úgy, hogy ne öntsön el a pír a boldogságtól.

Lehet, hogy ez egy kissé szentimentális megközelítés, de kedves hagyomány.

Persze, bárhogy is alakul, a lényeg, hogy a tiéd lesz, és hogy fiúnak, lánynak is ugyanúgy szeretni fogod.

Hogyan áll az a pocak?

Biztosan te is nagy elégedettséggel figyeled gömbölyödő pocakodat a tükörben, de ha arra is szeretnél választ kapni, hogy fiút vagy lányt hordasz-e a szíved alatt, fordulj oldalra egy kicsit, és nézd meg, hogyan is fekszik a baba.

A népi hiedelem szerint, ha a pocakod inkább magasabb, akkor lányt vársz, ha pedig alacsonyabb, akkor fiút.

Közvetlenül a szülés előtt persze már mindenkinek alacsonyan van a terhespocakja, hiszen a baba elkezdi felvenni a pozíciót a születéshez, de egyesek szerint az első, második trimeszterben az elhelyezkedés árulkodhat a kicsi neméről.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra

Tündököljön otthonod is a legjobb formájában!