Megjósolható a gyerek neme? 5 jel, hogy fiúra vagy lányra számíthatsz

Zabolai Margit
Írta: ,
Megjósolható a gyerek neme? 5 jel, hogy fiúra vagy lányra számíthatsz

“Mindegy, csak egészséges legyen” - általában a legtöbb szülő ezt válaszolja, amikor az kerül szóba, hogy fiú vagy lány gyermeket szeretnének. Ettől persze még teljesen természetes, hogy jó előre kíváncsi az ember a gyerek nemére. Még ha az orvostudomány ma már a 20-24. héttől szinte tökéletes bizonyossággal meg tudja állapítani a születendő baba nemét. Az utrahang előtti időkből van néhány kedves hagyomány, ami alapján sokan tippeltek kisfiúra vagy épp kislányra.

Van, aki az első hónapokban úgy érzi, el sem tud szakadni a fürdőszobából, esetleg a rosszullétek a második trimeszteren keresztül is tartanak. Mások egyáltalán nem éreznek rosszullétet a terhesség alatt.

A megfigyelések szerint, akik az előző társaságba esnek, azok lányt várhatnak, míg akik könnyebben viselik a várandósságot, azok fiút hordanak a szívük alatt.

Ha tényleg minden nap rosszul érzed magad, akkor mindenképpen beszélj erről az orvosoddal, mert a krónikus reggeli rosszullét hátterében komolyabb gond is állhat, de ha csak a hormonok okoznak gondot, az orvos akkor is segíthet természetes megoldást találni, hogy könnyebben viseld a várandósság terheit.

Szinte minden családban akad egy kedves anekdota arról, hogy a várandós anyukák milyen ételért voltak teljesen oda: a hagyomány szerint az, hogy mit kívánsz, a kicsi neméről is árulkodhat.

Eszerint, aki állandóan édesség után ácsingózik a terhesség alatt az lányt hord a szíve alatt, aki pedig folyton sós vagy savanyú ízekről álmodozik az fiút várhat.

Akárhogy is, a terhesség alatt különösen figyelj oda arra, hogy mit és mennyit eszel, és édességek vagy chips helyett keress egészségesebb alternatívákat, mindkettőtök érdekében.

Fókuszban

Bor, gasztronómia és kultúra – Ez vár Budapest Borfesztiválján

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!