„5+1 ok, amiért nem szeretnék gyereket” – egy fiatal nő őszinte vallomása

Sándor Alexandra
Írta: ,
„5+1 ok, amiért nem szeretnék gyereket” – egy fiatal nő őszinte vallomása

Sezin Koehler fiatal és sikeres. Mégis rengeteg kritika éri, mert nyilvánosság előtt vállalja, hogy nem akar gyereket. Mivel szövegíróként is dolgozik, úgy döntött: a Huffington Post hasábjain vesézi ki az érveit – amelyekért sokan még inkább támadják, mások pedig hálásak az őszinte kinyilatkoztatásért.

Lelki megpróbáltatás

„Még most is minden áldott nap megküzdök a poszttraumás stressz szindrómával.

Az isten ajándéka volt, hogy nem tudtam aludni a cunami idején, máskor pedig feloldozást jelent számomra a 12 órás, megszakítás nélküli pihenés.

Otthonról dolgozom, akkor, amikor én akarok, ez az ideális számomra. Egy gyerekkel vajon mi történne, ha a depresszió mélypontján nem tudnék kikelni az ágyból?

Vagy ha egy hétig csak sírnék? Vagy ha olyan dührohamot kapnék, hogy teljesen elveszíteném a fejemet?” – teszi fel Sezin a költői kérdéseket.

A gyerek drága

Sezin szociológus is egyben, így nem tőle távol az elemzés, miszerint 2013 augusztusában egy átlagos amerikai középosztálybeli családnak 74 millió forintnak megfelelő összegbe került egyetlen csemete felnevelése.

A szülés maga 800 ezer és 9 millió forint között mozog az ellátástól függően, a felcseperedő poronty egyetlen felsőoktatásban töltött éve pedig 2,2-5,4 millióba fáj.

„A számolgatás után egy jó erős italra volt szükségem, annyira megszédültem tőle” – mondta Sezin, akinek az adatai nem vonatkoztathatóak ugyan maradéktalanul a magyar viszonyokra, viszont nyilvánvaló: a saját bevételéhez képest szinte mindenkinek horribilis összegről van szó.

Vagyaim.hu Black Friday

Fókuszban

A hibrid autóké a jövő?

5 gyors ünnepi főfogás - mert nem a konyhában eltöltött időn múlnak az ízek!

7 gyakori tünet, ami magnéziumhiányra utalhat - Rád hány igaz?

Full hibrid, plug-in hibrid vagy mild hibrid? Tegyünk rendet a fejekben hibrid fronton

Csak olyat ajándékozz, amit magadra is kennél! 7 fantasztikus növényi alapú kozmetikum karácsonyra