Ez változik meg benned a gyereked születése után

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Igazából minden, de tényleg minden megváltozik, ha születik egy gyermeked. Ezt anno nekem is mondták a szüleim, de persze nem hittem el, mert egészen más képzeléseim voltak a családalapításról, mint amit a valóság tartogatott. De mi változik meg benned, miután megszületett a csemetéd?

Teljesen magad elé helyezed Kép forrása: sarah-bethphoto.com

Ennek így kell lennie, és így normális, de ettől még nem lesz semmivel sem könnyebb az egész. Egy darabig talán még gond nélkül megy minden, hatnak rád a hormonok, és az érzés, hogy amire ilyen sokáig vágytál, most végre adott.

De telnek, múlnak a hetek, és egyre nyomasztóbban ott furakszik a gondolat: Hol vagyok én? Mi van velem? Az én érzéseimmel, az én igényeimmel ki foglalkozik?

Úgy fogod érezni, hogy ezek senkinek nem számítanak, senki nem veszi figyelembe, mire lenne szükséged. Hogy aludni szeretnél, nyugodtan lezuhanyozni, elmenni egyedül sétálni.

Erre sajnos csecsemőkorban nem sok idő és lehetőség jut, főleg nem addig, amíg a szoptatással gyakorlatilag össze vagytok láncolva.

Megváltozik az értékrended Kép forrása: bcbg.com

Mégpedig alapjaiban! De az teljesen egyénfüggő, hogy kiből mit hoz ki az anyaság.

Egyesek (idővel) sokkal magabiztosabbak lesznek, megnő az önbizalmuk és úgy érzik, ha ezt képesek voltak végigcsinálni, akkor nincs olyan akadály, amit ne tudnának legyőzni.

Mások éppen ellenkezőleg, elveszítik az önbecsülésüket, rossz anyának érzik magukat, nem tudják elfogadni a megváltozott testüket, élethelyzetüket.

Egyesek depresszióba is csúsznak, de általában nem ilyen vészes a helyzet, viszont a szülés utáni hangulatingadozás valamilyen mértékben mindenkit utolér. Sovány vigasz, de ez az állapot szerencsére nem tart túl sokáig!

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019