5 dolog, ami soha többé nem lesz ugyanolyan az első szülés után

Zabolai Margit
Írta: ,
5 dolog, ami soha többé nem lesz ugyanolyan az első szülés után

Kép forrása: unsplash

Az életed hirtelen két részre oszlik: mielőtt lett gyereked, és miután lett. Minden más megvilágításba kerül, máshol lesznek a súlypontok és talán egészen más dolgok lesznek fontosak. De ezek a dolgok bizonyosan nem lesznek többé, sem az első hetekben, években, sem semmikor máskor ugyanolyanok, mint azelőtt voltak, hogy anya lettél.

1. Alvás

Vannak, akiket rettentően megvisel, hogy az újszülött jön, az alvás megy. Én  szerencsés alkat vagyok, akár napi néhány óra alvással is el tudok lenni. Vagyis lennék, ha olyankor legalább mélyen aludnék.

Fél füllel mindig a gyereket figyelem, hogy szuszog-e, ha szuszog, akkor vajon miért szuszog olyan hangosan, és ha éppen nem a légzése miatt aggódom, akkor találok magamnak valamit vele kapcsolatban, amin agyalhatok.

Kérdeztem anyukámat, hogy mikor múlik ez el, de csak annyit mondott: „Majd szólok.

2. Ahogy a testedre nézel

Könnyen lehet, hogy látsz olyat is, ami nem tetszik majd. Lehet, hogy olyan is lesz, amit kimondottan utálsz. Egy ideig, legalábbis. Utána viszont megtanulsz máshogy nézni a testedre: mindegy ugyanis, hogy lefogysz vagy meghízol, hogy maradnak-e rajtad striák és hogy mennyire lesz feszes a melled. És nem csak azért, mert az élet nem kilókról és centikről szól, hanem azért, mert már tudod, mire képes a tested.

A semmiből (jó, szinte a semmiből, egy mikroszkóp alatt látható örökítőanyagot azért apa is hozzá adott) hozott létre valami olyan fantasztikusat, tökéleteset és semmihez sem foghatót, mint amilyen a gyereked. Elképesztő, mire képes! Hogyan is lehetne nem szeretni ezért?

3. A tested

Mindezek mellett persze a tested is más lesz. Bár persze minden idő, elszántság meg egy nagy adag genetika kérdése, a tested soha többé nem lesz ugyanolyan, mint amilyen a szülésed előtt volt. És most nem feltétlenül arra gondolunk, hogy a szétnyílt hasizmok miatt mindig úgy fogsz kinézni, mint aki éppen most habzsolt be 10 szilvás gombócot, mert arra ott van a hasizom-regeneráló torna, az esetleg megmaradó plusz kilókat is le lehet akár adni.

De vannak dolgok, amelyek ha nem is látszanak, örökre jelzik, hogy a te tested már kihordott egy gyermeket: nagyobb lesz például a méhed mérete, a hüvelyi úton szülő nők medencecsontján pedig egy kis, barázdált sáv alakul ki. Igen, a csontban. Durva, nem?

Fókuszban

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!