8 dolog, amit mindenképp meg kell tenned mielőtt gyereket vállalsz

Kovács Andrea
Írta: ,
8 dolog, amit mindenképp meg kell tenned mielőtt gyereket vállalsz

A családalapítás egy nagyon izgalmas és különleges időszak minden pár életében, a többség pedig egyre tudatosabban és alaposabban készül erre a periódusra. Most összegyűjtöttük, mik azok a dolgok, amikre nektek is érdemes figyelnetek, mielőtt belevágtok a baba-projektbe. 

Hagyj fel a káros szenvedélyekkel Kép forrása: tumblr, mikailahautumn

Sajnos úgy tűnik, ezt manapság még mindig ki kell emelni – nem is olyan régen járta be a sajtót egy történet, ami drogot fogyasztó kismamákról szólt. Reméljük, esetedben ez a lehetőség fel sem merül, de sajnos a hazai statisztikák egyáltalán nem kecsegtetőek.

Már a tervezés időszakában érdemes leszoknod a dohányzásról is, sőt jobban jársz, ha az alkoholfogyasztást ugyancsak mérsékeled, ha babával próbálkoztok.

Ne feledd, amikor pozitívvá válik a teszt, benned már két-három hete növekszik egy aprócska élet, aki ilyenkor még nagyon sérülékeny!

Kezdj el mozogni Kép forrása: etsy, ArimaDesigns

Szintén lényeges szempont, hogy már a teherbeesés előtt válassz magadnak valamilyen sportot, amit aztán később is űzhetsz. Ez azért lényeges, mert (leszámítva a kismamatornákat és a könnyű sétát), a várandósoknak nem ajánlják, hogy új mozgásformába vágjanak bele!

Persze ne olyasmit válassz, ami nagy megterheléssel, rázkódással jár, illetve a kardió jelentős részét is el kell felejtened (a pulzusod terhesség alatt emelkedni fog, és nem igazán mehet 120 fölé mozgás során sem).

Szóval az a legjobb, ha már a kezdetek kezdetén keresel magadnak egy olyan mozgásformát, amiben örömödet leled, és a pozitív teszt után szépen lassan visszaveszel a tempóból – de fontos, hogy a sportot ne hagyd abba! (Kivéve persze, ha az orvosod ezt javasolja.)

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató