Családalapítás fiatalon, felnőttként és kicsit későn

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Idővel mindenkinek megfordul a fejében a családalapítás kérdése, ha másért nem, akkor azért, hogy megbotránkozzon ezen a lehetőségen. A legtöbbször persze nem erről van szó, az idő előrehaladtával sokan egyre jobban vágynak a családra. De mikor aktuális igazán az effajta megállapodás?

Családalapítás fiatalon

A korábban bevett szokásnak manapság már csak elvétve akadnak követői, igen kevesen vannak azok, akik húsz év környékén szánt szándékkal szeretnének családot alapítani.

Ebben a korban jóval nagyobb az esélye annak, hogy nem várt áldott állapottal kell szembenézni, ami így sokkal több komplikációt és nehézséget jelent, mint a hasonló korban, ám tervezetten létrejött várandósság. 

Ha valaki fiatalon, ám a várandósságra kész szervezettel (tehát húsz éves kor környékén) esik teherbe, akkor az azt jelenti, hogy legfeljebb negyven éves lesz, mikor a gyermeke érettségizik.

Ez hihetetlenül nagy előny, mert bár való igaz, hogy a fiatal évekből az anyuka sokat „feláldoz”, felnőttként kamatostól visszakapja a befektetett időt. Mindeközben megeshet, hogy kortársai friss szülőként éppen az általános iskola nehézségeivel néznek szembe…

Kisebb a generációs különbség

Másik óriási előny, hogy minél kisebb a generációs különbség, annál nagyobb az esély rá, hogy a szülő-gyermek kapcsolat kiegyensúlyozott lesz, hiszen az értékek, életfelfogások jó eséllyel közel állnak egymáshoz.

Fiatalon az ember lányának több ereje van ahhoz, hogy végigcsinálja mind a szülést, mind a kezdeti éjszakázást.

Persze, mindez csak akkor lehet igaz, ha az illető valóban anyatípus, ellenkező esetben az előnyök könnyen hátrányokká fajulnak: a fiatal anyuka úgy érzi, elvesztegeti boldog éveit, sem türelme, sem kellő tapasztalata nincs ahhoz, hogy egy gyermeket helyesen neveljen.

Adott esetben komoly gondot okozhatnak az anyagi körülmények, illetve a későbbiekben a munkavállalás szintén nehézséget jelenhet, elvégre egy pályakezdő, kisgyermekes anyukát csak kevés helyen várnak tárt karokkal.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019