A beágyazódás első árulkodó tünetei. Terhes vagy?

Kovács Andrea
Írta: ,
A beágyazódás első árulkodó tünetei. Terhes vagy?

Születendő gyermeked már akkor a pocakodban van, amikor még eszedbe sem jut, hogy valami készülődik odabenn. Sőt bármennyire rémisztő, amikor megtudod, hogy felfordul az életed, már négy-öthetes kismamának számítasz… De vajon korábban is észreveheted, hogy babát vársz?

Mikor is van a beágyazódás? Kép forrása: penandpeplum.com

A ciklusod első napjának az utolsó menstruációd első napja számít, innen kell mindent indítanod.

Az első héten még menstruálsz, a következő héten viszont eléred termékenységed csúcsát. Természetesen akadnak kivételek (különben a teherbeesés, és a védekezés is nagyon egyszerű feladat lenne), de általában a ciklusod kellős közepén vagy a legtermékenyebb.

Ilyenkor kerül sor az ovulációra, azaz arra a napra, amikor a petesejt megtermékenyíthető. Ha ebben az időszakban együtt vagytok, akkor jó eséllyel pályáztok a baba megfoganására.

A beágyazódás azonban nem túl gyors történet: miután a spermiumok találkoztak a petesejttel, általában 5-7 nap telik el az osztódó sejtcsomó megtapadásáig.

Mivel a spermiumok több napig is életképesek a méhedben, eddig az eseményig akár 10 nap is eltelhet!

 

Vélt és valós tünetek Kép forrása: sortra.com

Fontos tudnod, hogy az összes tünet megléte sem jelenti azt, hogy babát vársz, de a tünetek hiánya sem utal arra, hogy nem történt megtermékenyítés.

Ennek az oka az, hogy egyesek nagyon érzékenyek saját testük jelzéseire (vannak, akik a peteérésüket is megérzik), míg mások semmit sem vesznek észre a bent történő folyamatokból.

Nem mindegy az aktuális lelkiállapotod sem, hiszen ha már nagyon régóta szeretnél babát, akkor valószínűleg minden aprócska tünetet jelnek fogsz majd fel, míg ha nem foglalkozol túl sokat a kérdéssel, jó eséllyel később fogsz majd gyanút.

Egyébként a beágyazódás, a korai terhesség, de a PMS tünetei is hasonlóak, ami szintén könnyen megkavarhat. De lássuk azokat az árulkodó tüneteket!

Vagyaim.hu

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató