Babát vársz? Ezek az appok, amiket a nőgyógyászok szerint is érdemes letölteni a telefonodra

Babát vársz? Ezek az appok, amiket a nőgyógyászok szerint is érdemes letölteni a telefonodra

Címlap / Életmód / Család / Babát vársz? Ezek az appok, amiket a nőgyógyászok szerint is érdemes letölteni a telefonodra

Ha gyermeket vársz, minden esetben a nőgyógyászod, a háziorvosod és a védőnőd javaslatai az irányadók, de mégis segíthet, ha letöltesz egy alkalmazást, ami megválaszolja a terhességed során leggyakrabban felmerülő kérdéseket. Jó tanácsokkal lát el a panaszaid enyhítésére, megtudhatod belőle, mire számíthatsz és nem utolsó sorban a kisbabád fejlődését is nyomon követheted vele. A szakértők szerint ezek az alkalmazások megbízhatóak és valóban hasznosak.

What to Expect

A nagy sikerű nyomtatott könyv, a What to Expect When You’re Expecting, azaz „mit várhatsz, ha várandós vagy” már hosszú-hosszú évek óta jelenik meg újabb és újabb kiadásokban, hiszen tele van hasznos infókkal és tanácsokkal.

Ennek modern változata a 10 dollárért letölthető telefonos app, amivel személyre szabottan követheted nyomon a terhességedet, és mindig tudod, hogy pontosan mi is történik, akár óráról órára.

Hétről hétre megnézhetsz egy videót arról, hogyan fejlődik éppen a babád és változik a tested, de a szülésre és a helyes táplálkozásra vonatkozó tippeket is kapsz, az alkalmazáson belül megjelenő egészségtippeket és cikkeket pedig orvosok hagyták jóvá.

 

WebMD Pregnancy

Ha egy megbízható forrásból származó, számtalan egészségtippel feltöltött alkalmazást szeretnél az ujjaid alatt tudni, mindössze 2 dollárért letöltheted az WebMD programját is.

Az applikációval számolhatod a magzatmozgást, monitorozhatod a súlyodat és a vérnyomásodat, és amikor eljön az ideje, az összehúzódások mérésében is segítségedre lesz.

Lehetőséged van arra is, hogy összegyűjtsd a felmerülő kérdéseidet, amiket legközelebb meg akarsz majd kérdezni az orvosodtól, és vezethetsz listát a megvásárolandó és a már beszerzett babakelengyéről is.

The Bump Pregnancy Countdown

Kevesebb mint 5 dollárért az alkalmazásban nem csak nagyon szuper, 3D-s animációkat találsz arról, hogy hogyan nézhet most ki a babád, de felteheted a kérdéseidet is, amit élőben válaszolnak meg más kismamák, szakértők vagy az alkalmazás csapata.

Külön hasznos, hogy az alkalmazásban elérhetőek termékleírások és vélemények is, így más anyukák tapasztalatai alapján tudsz tájékozódni arról, hogy mi az, amire az újszülöttnek valóban szüksége lesz, és mi az, amiről csak szeretnék elhitetni veled, hogy nem lehet meglenni nélküle – például a nedves törlőkendő-melegítő.

Igen, ez tényleg egy létező dolog…

 

Hello Belly Pregnancy Tracker

Ha úgy érzed, kevesebb orvosi tanácsra és több együttérzésre vágysz, ez lesz a te appod!

Bár a Hello Bellyben is vannak nőgyógyászok által ellenőrzött tanácsok és cikkek, tény, hogy kevesebb van belőlük, mint más alkalmazásokban, ellenben a mókás illusztrációk és a közösség megérik a letöltést.

Az alkalmazás rajongói szerint a Hello Bellyt megnyitni olyan, mint leülni egy csésze teára a szintén várandós legjobb barátnőddel, anélkül, hogy fel kellene kelned ehhez a kanapáról, ami 30+ hetesen már sokkal vonzóbb megoldásnak tűnhet.

A terhesség nem csak egy orvosi, biológiai folyamat, lelkileg is nagyon sok mindenen keresztül mész, mire a kezedbe veheted a kisbabádat, ez az alkalmazás pedig ezen a területen lesz a segítségedre, 4,40 dollárért.

 

Babycenter Pregnancy Tracker & Baby App

Csak be kell írnod, hogy milyen dátumra várható a szülésed, és az alkalmazás a lehető legpontosabb információkat adja neked arról, hogy jelenleg hol tartasz a terhességedben, mi történik éppen a babáddal és a testeddel.

Ha számodra fontos, hogy az orvosi értelemben is lehető legpontosabb adatokat lásd, akkor amennyire ezt egy telefonos alkalmazással meg lehet tenni, a Babycenterrel elérheted.

Külön bónuszpont jár azért, hogy a baba érkezése után az alkalmazás szülői útmutatóvá válik, és rengeteg hasznos tippet és trükköt ad ahhoz, hogy túléld azokat a bizonyos első heteket, amikor minden órára jut egy kérdésed az újszülöttel kapcsolatban.

 

VIDEO A csillagjegyek stresszkezelése a legrosszabbtól a legjobbig

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!