A nyugodt kismamalét titkai: eszközök a baba megnyugtatásához

Sütő Gyöngyi
Írta: ,

A kisbabák még sok gyengéd törődést igényelnek, némelyikük az átlagosnál is többet. Még a kiegyensúlyozott piciknek is lehetnek nyugtalanabb időszakaik. Cikkünkben csitító eszközöket ajánlunk, amelyek segítenek abban, hogy a felnőtt magabiztos, türelmes és szeretetteli odafigyeléssel csillapíthassa le a nyugtalankodó kisbabát.

Pólya

A babák a pólyában biztonságban érzik magukat, mert a meleg, biztonságos burok arra az állapotra emlékezteti őket, amikor még az anyaméhben voltak. Főleg a nyugtalan csecsemőknek ajánljuk a pólyálást, mert ők még nem érzik biztonságban magukat a külvilágban.

Puha pamuttakarót vagy vállkendőt hajtsunk háromszög alakúra, és fektessük a babát a közepére.

A háromszögnek először az egyik, majd a másik csücskét hajtsuk be óvatosan, de kellő szorossággal a pici háta alá. Tartsa, de ne szorítsa a testét a pólya.

A fejét ne takarjuk be, mert túlmelegedhet a teste. Szüksége van mozgásra, főleg a karjai mozgatására, hogy a fején és a kezén keresztül hőt tudjon leadni. 

Hordozás

Minden esetben hasznos a pólyázás, amikor a baba nyugtalan. Például különösen jót tesz azoknak, akik a kiságyban sírnak, de kézbe véve elcsendesednek.

A puha, kellemesen meleg „fészek” pihentető és egészséges alvást nyújt neki. Vannak, akik szinte folyamatosan bepólyálva, illetve felcsatolható hordozóeszközben tartják a csecsemőjüket.


Nálatok bejött? A szerető anyák gyerekei okosabbak lesznek egy új kutatás szerint


Napközben úgy végzik a teendőiket, hogy a pici testi kontaktusban van velük. Olyankor is ajánlatos bepólyálni, ha etetés közben mocorog, hogy a mozgás helyett a táplálkozásra tudjon összpontosítani.