A legnagyobb ellentmondások, amik a kismama létet végigkísérik - biztos, hogy te is megkapod majd őket

Szabó Erzsébet
Írta: ,

Gyakorlott anyaként majd rájössz, hogy végül úgyis az számít, mit diktálnak a megérzéseid, minden más csak találgatás és tipp. De addig, főleg kismamaként és újdonsült anyukaként, rengetegszer elbizonytalaníthatnak az általában jó szándékú, ám egymásnak ellentmondó vélemények.

A kismamák súlya valahogy központi kérdés lett a világban, és messze nem csupán abból a szempontból, mi az egészséges. Azt úgyis rendszeresen ellenőrzi az orvosod, rendben vannak-e az értékeid, kicsit oda kell figyelned a súlyodra, vagy nyugodtan hátradőlhetsz, mindent jól csinálsz. De az garantált, hogy nem tehetsz mindenki kedvére.

Ha nem hízol meg kellően, azt fogják mondani, hogy önző vagy, csak magadra gondolsz, nem foglalkozol azzal, hogy egy új élet növekszik benned, fontosabb az alakod, mint a saját gyereked.

Ha pedig meghízol, akkor majd összesúgnak a hátad mögött, hogy látszik, semmi más nem fontos, csak a gyereked, aztán majd jól meglepődsz, ha a férjed félrelép.

Arra valahogy nem gondolnak az emberek, hogy a genetika, a méh formája, a méhlepény tapadása, a baba helyzete mennyit jelent abban, mekkora a pocakod, és mennyit szedsz fel… Nyilván rajtad is múlik a hízás mértéke, de mivel úgysem tudsz mindenki kedvére tenni, jobb, ha csak saját magatokkal foglalkozol.

Hordozás kontra babakocsi Kép forrása: brit.co

Már sok-sok évszázada óta hordoznak a nők, és szerencsére ismét divatba került ez a végtelenül praktikus, és bizonyítottan hasznos eszköz. Emiatt aztán számíthatsz kikerekedő szemekre, ha nem hordozod a gyerekedet, hiszen ma már mindenki tudja, hogy – többek között – erősíti a kötődést, ha ismét ilyen közel lehettek egymáshoz.

Hát milyen anya az, aki nem törekszik erre? Pl. olyan, aki egyszerűen fél a kendő megkötésétől, vagy éppen elég magát cipelnie a szülés után, nem még a jól megtermett babáját is.

A babakocsi sokaknak jóval kézenfekvőbb választás, mint a hordozó, másoknak éppen fordítva, de ezzel nem is kellene, hogy bármilyen probléma legyen. Mégis, úgy esnek egymásnak a babakocsi és a hordozás hívei, mintha minimum az eszközök megválasztásán múlna, ki, mennyire szereti a gyermekét.

Ráadásul a gyerkőcök sem egyformák: vannak, akik a babakocsit gyűlölik, mások utálják, hogy a hordozóban nem tudnak annyira szabadon mozogni, amennyire szeretnének.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019