A babaúszás előnyei és hatásai

Fischer Anna
Írta: ,
A babaúszás előnyei és hatásai
A babaúszás kifejezetten gyakori és nagyon szórakoztató elfoglaltság babának és mamának egyaránt. Lássunk néhány hasznos információt, hogy miért, kinek és hogyan érdemes belevágni, hogy igazán felejthetetlen élmény legyen.
Korosztály

Minden tanfolyamon kicsit mások a szabályok, de általában 3-4 hónapos kortól szokták ajánlani a babaúszás elkezdését. Ebben a korban létezik még a babák búvárreflexe is, amit a foglalkozáson ki is használnak, de a 3 hónapos védőoltás már védi őket a lehetséges fertőzésektől.
A tanfolyamokon általában lehetőség van arra is, hogy később haladó csoportba járjon a kellő tudást már megszerzett gyerek.

Előkészületek

Az első foglalkozás előtt mindenképpen érdemes kicsit ráhangolódni a gyerekkel a vízi játékokra. Esténként fürdessük a gyereket néhány napig a nagyobb kádban, hogy szokja a nagyobb vízfelületet és ne keltsen félelmet benne.


A víz hőmérsékletét fokozatosan csökkentsük az uszoda vizének hőmérsékletére (kb. 30 fok). Fontos, hogy lásson bennünket úszósapkában is, nehogy ne ismerjen fel bennünket egy új helyzetben.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!