A baba második hónapja

Boros Mariann
Írta: ,

Túl az első babával töltött hónapon bizonyára sokkal magabiztosabb és rutinosabb vagy, mint a kezdeti néhány napban, és minden bizonnyal a szüléssel kapcsolatos esetleges testi-lelki sebeid is gyógyulóban – hidd el, bátran kijelenthetjük: innentől kezdve minden egyre könnyebb lesz. 

Kommunikáció

Kisbabád számára továbbra is elsősorban te jelented a biztonságot és megnyugvást, számára még együtt léteztek, nincs tisztában vele, hogy a szinte szimbiózisban eltöltött negyven hét után te meg ő már két külön személy vagytok.

Ebből (is) adódóan ezekben a hetekben – és még nagyon sokáig – alapvető szükséglete a szoros testi kontaktus, a babusgatás, szeretgetés – nem véletlen, hogy a más karjában nyűgös kisbaba édesanyjánál szinte minden esetben megnyugszik.

A törődésért cserébe ebben a hónapban nagy valószínűséggel megpillanthatod a világ legszebb mosolyát, mely már nem csupán akaratlanul fut át porontyod édes kis arcán.

Kommunikációjának fő eszköze, a sírás mellett már a hangképzést is próbálgatja, valószínűleg a számára legkönnyebb a, e, o, ö hangokkal – vagy ezek kombinációjával – kezdi a gőgicsélést.

Alvás

Alvás tekintetében nem szolgál túl sok változással a második hónap az elsőhöz képest, bár állítólag – ezt általában távoli ismerősök állítják, – akadnak olyan babák, akik már ebben az időszakban átalusszák az éjszakát.

Ám egyáltalán nem kell aggódnod, ha nálatok nem így van, alapvetően nem ez a jellemző, hiszen – főképp a kizárólag anyatejjel táplált – kisbabáknak még bizony éjszaka is szükségük van rá, hogy megtöltsék pocakjukat, ugyanis gyomruk űrtartalma csupán nagyjából akkora, mint egy tojás.

Ugyanakkor az evés-alvás-ébrenlét háromszögében már beállhat napi szinten némi rendszeresség, ám napirendről ilyenkor még nagyon korai lenne beszélni.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019