7 fontos kérdés, amit muszáj feltennetek magatoknak, ha babát szeretnétek

Írta: ,

Te már szeretnéd, ő viszont még várna pár évet? Vagy pont fordítva, te még nem vagy felkészülve a babázásra, ő viszont már nagyon szeretne gyerekeket? Nem lehet elégszer átbeszélni ezt a témát, de ezzel a 7 kérdéssel, biztosan mindent tisztázhattok – persze 100 %-os őszinteséggel!

Mindketten akarjátok a babát? Kép forrása: fabyoubliss.com

1/7 Mindketten akarjátok a babát?

Tehát eljött az a pont a kapcsolatotokban, hogy biztosak vagytok abban, hogy együtt szeretnétek élni, talán már házasok is vagytok, de biztosan együtt éltek már egy ideje.

Ha szóba jön a gyerekkérdés, abszolút igenre szavaztok mindketten? Na és a „mikor?” ugyanilyen egyértelmű?

Ha a pasid nem készült fel rá, akkor kérdezd meg, mit szeretne előtte, és ha te halogatnád, valld be te  a vágyaidat, amiket még családalapítás előtt mindenképp szeretnél megvalósítani. 

Mennyire vagytok tisztában a gyereknevelési dolgokkal?

2/7 Mennyire vagytok tisztában a gyereknevelési dolgokkal?

Amikor olyan barátokkal találkoztok, akiknek már van gyereke, ezerrel figyeltek, kérdéseket tesztek fel? Vagy a szülési sztorikat és a kakis történeteket inkább nem szeretnétek hallani? Pedig ez is hozzátartozik a felkészüléshez.

Kutatások bizonyítják, hogy azok a szülők, akik gyerekvállalás előtt felkészülnek minden téren, sokkal nagyobb eséllyel megússzák párkapcsolati krízis vagy válás nélkül a kisgyerek éveket.

Tehát milyen is a terhesség, a szülés, milyen áldozatokkal jár a szoptatás, mennyit alszik egy csecsemő, mennyibe kerül az orvos és a pelenka stb.?

Ezeket mind-mind kérdezzétek meg a tapasztalt ismerősöktől!

Milyen szülők szeretnétek lenni? Kép forrása: elitedaily.com

3/7 Milyen szülők szeretnétek lenni?

Amikor elképzeltek egy szituációt már szülőként, akkor milyennek látjátok magatokat? Mi a legfontosabb egy gyerek számára szerintetek?

Milyen iskolát választanátok neki, na és veletek aludna az első hónapokban? Ki lenne a jó rendőr és a rossz rendőr egy rázós helyzetben?

Érdemes elmennetek néha parkokba sétálni, bekukucskálni egy játszótérre, hogy milyen helyzetekkel szembesülnek a szülők, és azt hogyan oldják meg!

Hogy érnek véget a vitáitok?

4/7 Hogy érnek véget a vitáitok?

Már megint az övé az utolsó szó? Mindig így van?

Akkor a gyerekekkel kapcsolatban is így lesz, és ha ugyanannyi beleszólást szeretnél a nevelésükkel kapcsolatban, akkor már most változtatnod kell ezen.

Ha viszont például már most is betartjátok, hogy haraggal nem fekszetek le aludni, akkor jó úton jártok, mert konfliktus csak egyre több és több lesz, azokat pedig higgadtan kell majd kezelnetek.

A fincsi babaillat nem minden konfliktust old majd meg!

Volt már drasztikus változás a szexuális életetekben? Ha igen, hogyan viseltétek?

5/7 Volt már drasztikus változás a szexuális életetekben? Ha igen, hogyan viseltétek?

Ha betegség, esetleg műtét után nem szeretkeztetek vagy egyikőtök hosszabb időre elutazott, hogy viselte a másik ezt a változást? Feszültek voltatok?

Esetleg még alkalmi félrelépés is előfordult? Akkor állj!

A párok nagy részének nehéz újra megtalálni a szenvedélyt, nem könnyű egy ilyen fizikai terhelés és testi változások után újra olyan rendszerességgel és tűzzel gyűrni a lepedőt!

Sokat nevettek – akár magatokon is?

6/7 Sokat nevettek – akár magatokon is?

A legnehezebb helyzeteket is fel lehet fogni humorosan, képesek vagytok erre? Alapvetően vidáman, pozitívan fogtok bele új dolgokba?

Ha akadályba ütköztök, akkor simán túljuttok a problémákon.

Ha boldogok vagytok és sokat viccelődtök, akkor a babátok is kiegyensúlyozott lesz.

Tényleg, gondolkodtál már azon, hogy eleget nevetsz-e?

Hogy álltok anyagilag és mik a tervek?

7/7 Hogy álltok anyagilag és mik a tervek?

Akár Excel-táblázatban is számolgathatjátok a költségeket, de akkor is mindig lesznek nem várt kiadások, ha a gyereketek van. Nem elég, ha éppen annyi van, amennyi elég a szülésig vagy utána pár hónapig.

Beszéljétek meg, te mikor szeretnél visszamenni dolgozni szülés után, és addig mennyit kéne félreraknotok, hogy megéljetek.

Ha van spórolt pénzetek, akkor szabjatok meg egy összeghatárt, ami a vésztartalék, és tényleg ne nyúljatok hozzá.

Ha van hiteletek vagy bármilyen tartozásotok, akkor különösen fontos, hogy ezt a kényes kérdést is körbejárjátok.

Babatémában sosem elég a majd-lesz-valahogy-hozzáállás!