7 fontos kérdés, amit muszáj feltennetek magatoknak, ha babát szeretnétek

Fehér Vera
Írta: ,

Te már szeretnéd, ő viszont még várna pár évet? Vagy pont fordítva, te még nem vagy felkészülve a babázásra, ő viszont már nagyon szeretne gyerekeket? Nem lehet elégszer átbeszélni ezt a témát, de ezzel a 7 kérdéssel, biztosan mindent tisztázhattok – persze 100 %-os őszinteséggel!

Mindketten akarjátok a babát? Kép forrása: fabyoubliss.com

Tehát eljött az a pont a kapcsolatotokban, hogy biztosak vagytok abban, hogy együtt szeretnétek élni, talán már házasok is vagytok, de biztosan együtt éltek már egy ideje.

Ha szóba jön a gyerekkérdés, abszolút igenre szavaztok mindketten? Na és a „mikor?” ugyanilyen egyértelmű?

Ha a pasid nem készült fel rá, akkor kérdezd meg, mit szeretne előtte, és ha te halogatnád, valld be te  a vágyaidat, amiket még családalapítás előtt mindenképp szeretnél megvalósítani. 

Mennyire vagytok tisztában a gyereknevelési dolgokkal?

Amikor olyan barátokkal találkoztok, akiknek már van gyereke, ezerrel figyeltek, kérdéseket tesztek fel? Vagy a szülési sztorikat és a kakis történeteket inkább nem szeretnétek hallani? Pedig ez is hozzátartozik a felkészüléshez.

Kutatások bizonyítják, hogy azok a szülők, akik gyerekvállalás előtt felkészülnek minden téren, sokkal nagyobb eséllyel megússzák párkapcsolati krízis vagy válás nélkül a kisgyerek éveket.

Tehát milyen is a terhesség, a szülés, milyen áldozatokkal jár a szoptatás, mennyit alszik egy csecsemő, mennyibe kerül az orvos és a pelenka stb.?

Ezeket mind-mind kérdezzétek meg a tapasztalt ismerősöktől!