5+1 dolog, amit az anyukák nem szívesen vallanak be

Írta: ,

Az anyák mindent megtennének a gyermekeikért, ez tény. De azért előfordulhat, hogy ők sem mindig őszinték és teljesen feddhetetlenek. Vannak olyan apróbb dolgok, amelyeket a szívük és lelkük mélyén őrizgetnek. Például, hogy bizony ők is szívesen megennék néha az utolsó sütit. Ehhez hasonló gyakori anyuka vallomásokat gyűjtöttünk össze!

Szeret(né)nek néha egyedül lenni Kép forrása: playbuzz.com

1/6 Szeret(né)nek néha egyedül lenni

Az én-idő az, amikor egyedül vagy és azt csinálsz, amit akarsz. Ez viszont gyakorlatilag majdhogynem megszűnik létezni, ahogy valakiből szülő lesz.

Talán ez az egyik olyan „gyerek-előtti-luxus”, amit az anyukák leginkább hiányolnak. Amikor anyaként holtfáradtan napról napra a túlélésre játszol, akkor egy kád forró fürdő is rózsaszín álomnak tűnhet, pedig annyira jól esne.

Ismerős? Üdv a klubban!

Hajlamosak túl sokat nyomkodni az okostelefonjukat Kép forrása: chroniclesoffrivolity.com

2/6 Hajlamosak túl sokat nyomkodni az okostelefonjukat

Gondoltad volna, hogy a gyerekek 5%-a szerezhet valamilyen sérülést aközben és amiatt, hogy az anyukája el van foglalva az okostelefonja nyomkodásával?

Megeshet, hogy az okostelefon az egyetlen szórakozása, kikapcsolódása az anyának és egyfajta mentsvárként működik nála a pötyögés. 

De azért ne minden áron!

Kifogásként használják a gyereket Kép forrása: heymcki.com

3/6 Kifogásként használják a gyereket

A „gyerek kártya” kétségtelenül a legütősebb kártya! Bármikor bevetheted a gyereket kifogásként, amikor valami olyasmit kérnének tőled, amit nem szeretnél megtenni.

Le kéne ugrani Kukutyinba a harmad-unokatestvéred ballagására, de semmi kedved? Ekkor jöhet a „Sajnos a gyereknek sürgős, halaszthatatlan programja van, amire muszáj elkísérnem!” szöveg, amire úgyse tud senki se mit mondani, és ezt az anyák sűrűn ki is használják.

Végül pedig nyugodtan kivonulhatnak a játszótérre vagy egy délutáni mozi matinéra a gyerekkel, hiszen a gyerek érdeke az első! No meg az anyáé!☺

Betegen is suliba vagy oviba küldik a gyereket Kép forrása: pintify.net

4/6 Betegen is suliba vagy oviba küldik a gyereket

A kicsi arról panaszkodik, hogy fáj a hasa, vagy esetleg megfázott egy kicsit, de Te akkor is oviba/suliba küldöd, hiszen húzós nap vár rád a munkahelyen és nem vehetsz ki még egy szabadnapot, mert már így is heteket hiányoztál az előző betegségei miatt? Nem vagy egyedül, hiszen majdnem minden második dolgozó anyuka őrzi ezt a kis titkot, amit minimum egyszer meglép az életében.

Mindez azonban két okból is veszélyes lehet.

Egyrészt, a beteg gyerek állapota nagyon hamar rosszabbra fordulhat, és pihenés nélkül egy pár napos nyavalya több hetesre nyúlhat. Másrészt azért is veszedelmes ez a művelet, mert a beteg gyerek az óvodás- és iskolástársait is megfertőzheti. S ezzel csak továbbfokozódik a baj, hiszen így az egyén problémájából egy egész közösség problémája lesz!

Hogyha elölről kezdhetnék, másképp csinálnák Kép forrása: andeelayne.com

5/6 Hogyha elölről kezdhetnék, másképp csinálnák

Kérdezz meg egy anyát, hogy elégedett-e és boldog-e azzal, ahogyan a dolgai alakultak, és valószínűleg minden gondolkodás nélkül azt fogja rávágni, hogy „Persze!”.

Ugyanakkor egy külföldi felmérésben kimutatták, hogy névtelenül az anyák 71%-a beismeri, hogy ha újrakezdhetnék, akkor jó pár dolgot másképp csinálnának. Például 21%-uk még több gyermeket vállalna, illetve ami talán megdöbbentőbb: 23%-uk más partnert választana.

Ítélkeznek más anyák felett

6/6 Ítélkeznek más anyák felett

Az anyák többsége igen hamar mond ítéletet egy másik anya felett. Amikor a múltkor megvetted a hisztis gyereknek a 3. csomag gumicukrot a szupermarketben, akkor hidd el, azok a hosszú pillantások, amiket más anyukáktól kaptál, nem feltétlenül az együttérzésről szóltak...

Szomorú, de egy külföldi kutatás azt igazolta, hogy az anyák 88%-a hagyja, hogy az előítéletek elragadják őket egy másik anyatársukkal szemben. Nem szoptattál? Az a baj! Túl sokáig szoptatsz? Az a baj! Keveset eszik a gyerek? Az a baj! Sokat eszik? Az a baj! És a sor végtelen, pedig nem kellene így lennie.