„5+1 ok, amiért nem akarok gyereket” – egy fiatal nő vallomása

Kovács Andrea
Írta: ,
„5+1 ok, amiért nem akarok gyereket” – egy fiatal nő vallomása

Sezin Koehler fiatal és sikeres. Mégis rengeteg kritika éri, mert nyilvánosság előtt vállalja, hogy nem akar gyereket. Mivel szövegíróként is dolgozik, úgy döntött: a Huffington Post hasábjain vesézi ki az érveit – amelyekért sokan még inkább támadják, mások pedig hálásak az őszinte kinyilatkoztatásért.

Fizikai trauma

„Elég trauma érte a testemet azalatt a 35 év alatt, amióta erre a világra pottyantam” – sóhajtott Sezin, aki túlélt egy fegyveres támadást, utána pedig poszttraumás stressz szindrómában szenvedett, ami az ő szavaival élve „tönkrevágta az idegrendszerét”.

Vidéken nőtt fel, így felnőttként kellett hozzászoknia az élelmiszerekben található tartósítószerekhez, illetve más adalékanyagokhoz.

Számításai szerint esélytelen lenne az organikus, „tiszta” táplálkozás a továbbiakban, ha gyermeket vállalna – mégpedig azért, mert egyszerűen nem telne rá.

„És éppenséggel rákra sem telik” – teszi hozzá.

Lelki megpróbáltatás

„Még most is minden áldott nap megküzdök a poszttraumás stressz szindrómával.

Az isten ajándéka volt, hogy nem tudtam aludni a cunami idején, máskor pedig feloldozást jelent számomra a 12 órás, megszakítás nélküli pihenés.

Otthonról dolgozom, akkor, amikor én akarok, ez az ideális számomra. Egy gyerekkel vajon mi történne, ha a depresszió mélypontján nem tudnék kikelni az ágyból?

Vagy ha egy hétig csak sírnék? Vagy ha olyan dührohamot kapnék, hogy teljesen elveszíteném a fejemet?” – teszi fel Sezin a költői kérdéseket.

Fókuszban

Ideje lenne mindenkinek áttérni! Az NKM E-számla jó a környezetnek, az ügyfélnek és most a kórháznak is

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv