5 ok, amiért cseppet sem könnyű főállású anyának lenni

Boros Mariann
Írta: ,

Gyakran szegezik a kérdést a GYES-en lévő vagy főállású édesanyákhoz, hogy mégis mit csinálnak egész nap, nem unatkoznak-e. Persze, általában ilyesmit a gyermektelen ismerősök kérdeznek, akiknek még fogalmuk sincs róla, mivel jár egy gyerek – a rengeteg öröm mellett milyen nehézségei vannak, ha valaki minden napját teljes egészében a gyerkőcével tölti.

Úgy érzed, nem irányítasz Kép forrása: theglow.com

Édesanyaként sokszor érezheted úgy, hogy kicsúszik a gyeplő a kezedből. Ez főleg akkor igaz, ha egyébként maximalista vagy, és szereted minden fronton a legjobbat nyújtani.

Érdemes lazítani az elvárásokon magaddal szemben, hiszen egyszerűen képtelenség, hogy mindenben a maximumot nyújtsd, pláne, ha nincs igazán segítséged. Minden nap meleg étel az asztalra, minőségi együtt töltött idő a gyerekkel és pároddal, odafigyelni a külsődre, rendszeres sport, ápolni a hobbidat és a társas kapcsolataidat, rend és tisztaság a lakásban – általában ezek az elvárásai egy nőnek magával szemben, ám egy vagy több gyerekkel szinte képtelenség mindet egyszerre teljesíteni, ezért érdemes rangsorolni, és a kevésbé fontosakat kihúzni a listáról – vagy helyettesíteni.

Folyamatos lelkiismeret-furdalás Kép forrása: inspiredbythis.com

Sokakban épp az előzőek miatt lehet egy állandó lelkiismeret-furdalás, melyet természetesen csak felerősít, ha a környezet is azt sugallja, hogy egy főállású anyának annyi ideje van, hogy körülötte mindennek csillognia-villognia kell (saját magát is beleértve).

Az is frusztráló tud lenni, ha az édesanya nem tartja magát elég jónak az anyaszerepben, úgy érzi, hogy gyakran elveszti a türelmét a gyerkőccel szemben, aztán jön az önmarcangolás.

Érdemes a lelkiismeret-furdalást tudatosan kiiktatni, amiben sokat segíthet egy megértő társ vagy családtag, barát pozitív megerősítése.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019