5 könyv, amelyet érdemes beszerezned, ha anya vagy

Boros Mariann
Írta: ,

A gyereknevelés olyan, mint a foci – mindenki ért hozzá, de főleg azok, akik nem csinálják. Persze, legtöbbször jobb elengedni a füled mellett a sokszor kéretlen jótanácsokat, ám ez nem mindig megy könnyen, pláne az első gyereknél, amikor még bizonytalan a kezdő anyuka. Talán elcsépelten hangzik, de az ismerősök helyett érdemes inkább az ösztöneidre és megérzéseidre hagyatkozni, ugyanakkor jó, ha van egy mankó, amire támaszkodhatsz, ha valamiben tanácstalan vagy. Az alábbi könyvek segítségedre lehetnek az anyaság útvesztőin, gyakorló édesanyák tapasztalatai alapján jó szívvel ajánljuk őket.

Hidas György-Raffai Jenő-Vollner Judit: Lelki köldökzsinór – Beszélgetek a kisbabámmal Kép forrása: bookline.hu

Ezt a könyvet már akkor ajánljuk, amikor még csak tervben van a baba, de már barátkozol az anyaság gondolatával.

A szerzők saját munkájuk és tapasztalataik alapján mutatják be az anya-magzat kapcsolatanalízist, mely módszer által már a pocakjában növekvő babával megtanulhat kommunikálni a kismama, elősegítve a kettejük közötti  jól kötődő, harmonikus kapcsolatot.


A nyugodt kismamalét titkai: eszközök a baba megnyugtatásához


A könyv rávilágít, hogy a várandósság és a szülés körülményei mind-mind hatással lehetnek egy ember személyiségére, amely már az anyaméhben formálódik. 

Ranschburg Jenő: Szülők könyve - A fogantatástól az iskolakezdésig Kép forrása: bookline.hu

Anyukák egybehangzó véleménye szerint alapmű a 2011-ben elhunyt, ismert és elismert pszichológus szerzeménye, a Szülők könyve.

A népszerű kötetben Ranschburg konkrét – gyakran saját családjából vett – példákon át igyekszik útmutatást adni a szülők számára, egy-egy problémát a gyermek szemszögéből nézve, ítélkezés nélkül közelít meg.

Rámutat, hogy a szülő is esendő, valamint hogy magát a szülőséget is tanulni kell. 

„Nevelési hibát kétféle okból követhet el a szülő: saját jellemhibájából adódóan, vagy egyszerűen tudatlanságból – azért, mert téves vagy hiányos információkkal rendelkezik arról, hogyan kell megoldania a problémákat, melyek a családi élet elkerülhetetlen kísérői.”  - tartja a szerző.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019