5 érdekes tény a kisbabákról, amit talán még nem tudtál

Kerekes Vivien
Írta: ,

Noha egy kisbaba a születését követő néhány hónapban nem csinál túl sok dolgot, a testében mégis elképesztő fejlődések zajlanak le! Ha kíváncsi vagy, miért töltenek be fontos szerepet egy újszülött gyermek életében a vicces arckifejezések, vagy hogy mit jelent a „lámpás észlelés”, olvass tovább!

Minden gyermek „túl korán” születik Kép forrása: etsy.com

Egyes biológusok úgy vélik, a kisbabák még sokkal hosszabb ideig maradnának az anyaméhben a további fejlődés miatt, ha a nők medencéje nem lenne fix méretű.

Emiatt pedig több gyermekorvos szerint is a csecsemők születése utáni első három hónap afféle „negyedik trimeszternek” felel meg – tekintve, hogy ilyenkor még a szociális készségek nem túl fejlettek.

A legelső mosoly például ritkán jelenik meg a kisbabák arcán a 10-14. hét előtt, a szülőkhöz való kötődés pedig nagyjából 5 hónapos korban veszi kezdetét.

A bolondos arckifejezések és hangok nagyon fontosak Kép forrása: andeelayne.com

A vicces grimaszok sokkal többet számítanak a kisbabák fejlődésében, mint azt gondoltad volna! Amikor ugyanis a gyerekek megpróbálják leutánozni a szülők arckifejezését, az az érzelmi világukra is erős hatással van.

Így sokkal könnyebben megértik az érzések jelentését, épp ezért, amikor a felnőttek eltúlozzák a szomorú vagy vidám mimikát, (gyakran tudtukon kívül) megkönnyítik a kisbabák számára a másolást.

Ugyanez a helyzet a „baba-beszéddel” is: a dallamos, túlartikulált mondatok segítik a megértést, és ezáltal könnyebben ejtik majd ki a gyerekek a szavakat.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019