4 tipp, hogy anyaként is jó nőnek érezd magad

Boros Mariann
Írta: ,
4 tipp, hogy anyaként is jó nőnek érezd magad

Újdonsült anyukaként valószínűleg a legtöbb gondolatod a kisbabád körül forog, és a mindennapjaid elsősorban róla szólnak – ez teljesen természetes. Ugyanakkor a babás hétköznapokban a legtöbb édesanyához hasonlóan bizonyára te is igényled, hogy ha akár csak 10 percre is, de kiszakadj a koszos pelenkák bűvköréből, és csak magadra figyelj. Mutatunk néhány egyszerű trükköt, melyeket bevetve garantáltan jobban – és jobb nőnek – érzed magad a bőrödben. 

Ötperces smink Kép forrása: Pudra.com

A GYES ideje jellemzően nem az az időszak, amikor a tükör előtt ülve szép komótosan kipróbálgathatod, melyik árnyalat passzol jobban a szemedhez, hiszen könnyen lehet, hogy egy örökmozgó csöppség mellett még a hajmosás vagy szemöldökszedés is luxusnak számít, nem hogy a sminkelés.

Pedig önbecsülésednek mindenképpen jót tesz, ha nem folyton egy lestrapált, fakó arc néz vissza a tükörből, így ha korábban is sminkben voltál csak igazán magabiztos, a baba mellett se mondj le róla – csak tanuld meg pár perc alatt elkészíteni.

Alapozó helyett használj színezett hidratálót, így máris megspórolsz egy lépést, satírozd át a szemöldököd, arccsontodra tegyél egy kis pirosítót, és készen is vagy.

Noha a szemedre nem kentél semmit, mégis sokkal üdébbnek hat az arcod, és este a lemosással sem kell annyit bajlódnod.

Egy kis relax a habokban

A szokásos esti villámgyors tusolás helyett, amikor már elaludt a csemete, engedd tele a kádat kellemes meleg vízzel, tegyél bele lazító tengeri sót, majd cseppents bele néhány csepp citromfű vagy levendula illóolajat.

Merülj el a habokban, és élvezd a só és olajok nyugtató hatását – néhány, a kád szélére helyezett gyertyával fokozhatod a hatást.

Kapcsold le a villanyt, és kivételesen próbálj meg semmire sem gondolni – ugye, milyen nehéz?

Ne siess, szánj legalább 15 percet a kellemes fürdőre.