4 tipikus élethelyzet, amiben minden anya magára ismer

Boros Mariann
Írta: ,
4 tipikus élethelyzet, amiben minden anya magára ismer

Kép forrása: alenkasm/Depositphotos

Anyaként vannak olyan tipikus helyzetek, amelyekben biztosan te is gyakran találod magad, de talán nem szívesen beszélsz róluk. Mi most leírtuk őket. Magadra ismersz?

Az anyák többsége nagy valószínűséggel tisztában van vele, hogy nem szerencsés túlzásba vinni a kütyühasználatot. Ugyanakkor szinte minden anyuka életében vannak olyan időszakok, amikor a különböző messenger- vagy facebook-csoportok, netes fórumok jelentik a felnőttekkel való napi szintű kommunikáció fő – és akár kizárólagos – színterét.

Bevalljuk vagy sem, a szoptatás egy kiváló alkalom arra, hogy nyomkodjuk a telefonunkat – minél kisebb a ded, ezt annál egyszerűbb megvalósítani. Ha veled is előfordult már, hogy sajnos kicsúszott a készülék a kezedből a kicsire esik, nem kell bemutatnunk az önmarcangoló érzést, ami általában egy ilyen balesetet követ, és biztosan te is megfogadod ilyenkor, hogy soha többet nem mobilozol közben.

Aztán jön egy következő maratoni szopi, és ismét előkerül a telefon. Gondolj bele, akkor mi történne, ha közben egy kemény fedeles lexikont olvasgatnál, és azt ejtenéd ki véletlenül a kezedből? Ugye máris kevésbé érzed rosszul magad?

A kívülállók azt gondolhatják, hogy minden anyuka arra vágyik, hogy végre a gyerekek nélkül, a párjával kettesben tölthessen egy kis időt. Nem reprezentatív – anyuka ismerősök között végzett – közvélemény-kutatásunk eredményeképp elmondható, hogy ez korántsem így van.

Az anyukák inkább arra vágynak, hogy időnként a gyerekek és a párjuk nélkül legalább egy fél órát egyedül tölthessenek. Az egyedüllét egy olyan kincs, amit egyáltalán nem értékelünk, amikor még nincs gyerekünk, amikor pedig már van, és főleg amíg kicsi, sokszor szinte lehetetlennek tűnik beiktatni a napjainkba.

Nem véletlen, hogy olykor egy-egy bevásárlás (egyedül) is igazi kikapcsolódást jelenthet, ám legjobb, ha a család többi tagja lép le egy kis időre otthonról.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba