3 zavaró élethelyzet, amivel minden újdonsült anyuka találkozik

Szirák Viki
Írta: ,

Miután megszületik a kisbabád, mindent elkövetsz azért, hogy megóvd a rá leselkedő veszélyektől, ebbe pedig a baktériumok is beletartoznak. Azonban előbb-utóbb te is találkozol azzal a problémával, hogy az emberek meg szeretnék érinteni a gyermekedet, sok esetben mosatlan kézzel, vagy kéretlen tanácsokat adnak. Te nem szeretnél udvariatlan lenni, de az érzéseid egészen mást súgnak; akkor hogyan kezeld ezt a helyzetet?

Valószínűleg ebben a helyzetben egy pillanatra lefagysz, mert nem tudod, mi lenne a helyes reakció.

Megnyugtatunk, a kisbabának nem lesz semmi baja az érintéstől, de attól még érdemes előrelátóan gondolkodnod.

Amikor megérkezik az otthonodba a barátnőd, mondd el neki, hogy most minden vendéghez van egy kérésed: ez pedig az, hogy mossanak kezet alaposan, mert szeretnéd távol tartani a baktériumokat a kisbabádtól.

Hidd el, ha ezzel indítasz, egyáltalán nem érzi majd támadásnak, de az sokkal kellemetlenebb, ha az adott pillanatban csúszik ez ki a szádon.

Tegyük fel, hogy összefutsz egy régi gimis ismerősöddel az utcán, miközben a kisgyermekeddel sétálsz.

Persze rögtön a babára terelődik a téma, és nagy az esélye annak, hogy az adott személy megpróbálja megsimogatni a kezét, vagy szimplán csak megérinteni, hiszen annyira szép a gyermeked.

Ilyenkor természetes ösztönöd lenne rászólni, hogy ne tegye, de valójában a levegőben lévő baktériumok át tudnak jutni a babádra akkor is, ha 180 cm-nél közelebb áll hozzá valaki. Hacsak nem ér hozzá a füléhez vagy a szeméhez, szájához, nem lesz baja a kicsinek.

De ha ettől függetlenül is zavar, kedvesen mondd el neki, hogy mostanában elég beteges a gyermeked, és szeretnéd távol tartani tőle a különféle bacikat.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019