10 híres nő, aki megosztotta a vetélése történetét

Zabolai Margit
Írta: ,
10 híres nő, aki megosztotta a vetélése történetét

Kép forrása: unsplash

Egy statisztika szerint minden negyedik terhesség korai vetéléssel végződik. Mégis keveset beszélünk a fájdalomról, a gyászról. A hallgatás miatt sok nő érzi úgy, hogy talán ő rontott el valamit, az ő teste a hibás, pedig a vetéléseknek a legtöbb esetben nincs, vagy rajtunk kívül álló okai vannak. Azok a nők, akik saját fájdalmas történetüket megosztják, azért (is) teszik ezt, hogy megszűnjön a téma körüli tabu, és ezzel talán kicsit elviselhetőbbé tegyék sorstársaiknak a veszteség feldolgozását, elfogadását.

Az ABC All My Children című sorozatában Erica Kane karakterét megformáló színésznő a tévétörténelem egyik legmegosztóbb, legvadabb történetszálát vitte a vállán négy évtizeden keresztül.

A sorozat egy különösen érzékeny történetszála az abortusz körül forgott – a stábnak azonban fogalma sem volt róla, hogy Lucci ekkor valóban terhes volt, írja memoárjában, az All My Life-ban.

A színésznő sajnos elveszítette a babát, így valószínűleg elképesztő lelki terhet jelenthetett megbirkózni a sorozatbeli szerepével.

Az HBO dokumentumfilmjében az elképesztően sikeres énekesnő így vallott gyermeke elvesztéséről: „Körülbelül két évvel ezelőtt teherbe estem, életemben először. Hallottam a szívverést, amely a legszebb zene volt, amit valaha hallottam.

Neveket választottam, és arról ábrándoztam, hogy nézhet ki. Anyának éreztem magam… Visszarepültem New Yorkba egy vizsgálatra – és nem volt szívhang.

Egy héttel korábban szó szerint minden a legnagyobb rendben volt, és egyszer csak nem volt szívverés. ” Beyonce első kisbabája elvesztéséről azt mondta, hogy „a legszomorúbb dolog, amit valaha átéltem”. Az énekesnő ma egy gyönyörű lány, Blue Ivy és az ikrek, Rumi és Sir anyukája.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!