10 híres nő, aki megosztotta a vetélése történetét

Zabolai Margit
Írta: ,
10 híres nő, aki megosztotta a vetélése történetét

Kép forrása: unsplash

Egy statisztika szerint minden negyedik terhesség korai vetéléssel végződik. Mégis keveset beszélünk a fájdalomról, a gyászról. A hallgatás miatt sok nő érzi úgy, hogy talán ő rontott el valamit, az ő teste a hibás, pedig a vetéléseknek a legtöbb esetben nincs, vagy rajtunk kívül álló okai vannak. Azok a nők, akik saját fájdalmas történetüket megosztják, azért (is) teszik ezt, hogy megszűnjön a téma körüli tabu, és ezzel talán kicsit elviselhetőbbé tegyék sorstársaiknak a veszteség feldolgozását, elfogadását.

Az ABC All My Children című sorozatában Erica Kane karakterét megformáló színésznő a tévétörténelem egyik legmegosztóbb, legvadabb történetszálát vitte a vállán négy évtizeden keresztül.

A sorozat egy különösen érzékeny történetszála az abortusz körül forgott – a stábnak azonban fogalma sem volt róla, hogy Lucci ekkor valóban terhes volt, írja memoárjában, az All My Life-ban.

A színésznő sajnos elveszítette a babát, így valószínűleg elképesztő lelki terhet jelenthetett megbirkózni a sorozatbeli szerepével.

Az HBO dokumentumfilmjében az elképesztően sikeres énekesnő így vallott gyermeke elvesztéséről: „Körülbelül két évvel ezelőtt teherbe estem, életemben először. Hallottam a szívverést, amely a legszebb zene volt, amit valaha hallottam.

Neveket választottam, és arról ábrándoztam, hogy nézhet ki. Anyának éreztem magam… Visszarepültem New Yorkba egy vizsgálatra – és nem volt szívhang.

Egy héttel korábban szó szerint minden a legnagyobb rendben volt, és egyszer csak nem volt szívverés. ” Beyonce első kisbabája elvesztéséről azt mondta, hogy „a legszomorúbb dolog, amit valaha átéltem”. Az énekesnő ma egy gyönyörű lány, Blue Ivy és az ikrek, Rumi és Sir anyukája.

Vagyaim.hu

Fókuszban

5+1 dolog, amit minden nőnek tudnia kell a bankkártyákról

Milyen magnéziumsót érdemes választani? Nem mindegy!

Készpénzes vagy? 5 ok, amiért ezentúl kártyával kellene fizetned

Egy hétig csak bankkártyával fizettem! Ezekre a felismerésekre jutottam

5 hatalmas tévhit a bankkártyákkal kapcsolatban – Te is bedőltél ezeknek?

Minden, amit az enyhe hibrid technológiáról érdemes tudni - enyhén szólva menő

Zöld rendszám és hibrid autó? Amit a zöld rendszámról tudni kell

Miért segíthet a magnézium a stresszes időszakokban?