10 dolog, amit csakis a lányos anyukák érthetnek - De ők nagyon!

Írta: ,

Anyának lenni egyszerre különleges, néha fárasztó, időnként nehéz, de mindent összevetve csodálatos dolog. Attól függően, hogy fiad vagy lányod születik, egészen eltérő utat jársz be velük, a ruhavásárlástól kezdve a játékokon át egészen a tinédzser évekig. Most eláruljuk, mi az az 10 dolog, amit csakis a lányos anyukák érthetnek.

1/10 Cuki ruhákba akarod öltöztetni a gyermekedet

Amikor kislányod születik, hirtelen megnő a kedved arra, hogy mindenféle csajos ruhát adj rá, amiket te amúgy sohasem vennél fel, de rajta nagyon cukin mutatna.

Egy jópofa rózsaszín unikornisos kabát? Jöhet! Egy csillogó cipellő, vagy egy masni a buksijára Naná!

Az első években ezzel nincs is gond, de óvodás korban (néha már hamarabb is!) már a kislányok különös érzékenységgel kezelik az öltözködés kérdését, konkrét elképzeléseik vannak, amik nagyrészt teljesen ellentmondanak a praktikumnak, a divatnak és az előnyös öltözködés kódexének.

2/10 Annyi hercegnős filmet nézel, mint égen a csillag

A lányok köztudottan királylányok akarnak lenni, és gyerekként minden hercegnős filmet látni akarnak, legalább ezerszer.

Ezért néhány hónap alatt eljutsz arra a szintre, hogy te magad sem tudod felidézni, mikor láttál olyan filmet, aminek nem valamelyik királylány a főszereplője.

Sőt, arról nem is beszélve, hogy már kívülről fel tudod idézni mindegyik karaktert, a hozzájuk tartozó sztorival együtt, ráadásul a dalokat is simán el tudod énekelni bármikor.

3/10 Minden játékbabának eltűnik egy végtagja

Pár év alatt sikerül népes babatáborra szert tennetek, hiszen manapság a boltok polcai tömve vannak menőbbnél menőbb Barbie-kkal.

Azonban ahogy telnek a hetek és a hónapok, úgy kezdik elveszíteni a babák egy-egy lábukat vagy karjukat, ha pedig nem tűnnek el ezek a darabok nyomtalanul, úgy tiéd az a nemes feladat, hogy összerakd őket.

Aztán egyszer csak azt veszed észre, hogy a kislányod fodrásznak állt, és az összes Barbie haját lenyírta ollóval.

4/10 Gyakran összevesztek, de akkor is te leszel neki a támasz

Sokszor előfordul, hogy az anyukáknak kell meghozniuk a kevésbé vidám döntéseket (nem kaphatod meg azt a játékot, nem maradhatsz ébren 10-nél tovább), és emiatt megesik, hogy a gyerekek az apukájukat lazábbnak tartják, míg az anyjukra gyakrabban megharagszanak.

Abban azonban biztos lehetsz, hogy bármi történik, legyen az egy lehorzsolt térd vagy tiniként egy szomorú szakítás, te vagy az első, akihez rohanni fog lelki támaszért!

5/10 Meg kell tanítanod neki azokat, amiket már rég elfelejtettél

Ahogy a lányod kisgyerekből tinivé cseperedik, eljön az az időszak, hogy meg kell neki tanítanod bizonyos dolgokat - amikre te már alig emlékszel.

Például azt, hogyan kell kideríteni, melyik a megfelelő melltartóméret, vagy hogyan kell a selymet helyesen kivasalni.

Mindent, amit egykor te is megtanultál az anyukádtól, tovább adod a lányodnak fokozatosan, hogy aztán ő is megtaníthassa majd a gyerekeinek.

6/10 Sírni fog. Gyakran

A tindézserek, különösen a lányok viselkedése teljesen megváltozik, amint belépnek a pubertás korba.

A hormonjai tombolni fognak, ami abban mutatkozik meg sokszor, hogy vitatkozni kezd veled mindenért, te pedig néha nem is érted, mi történik.

Látni fogod, ahogy a barátai miatt szomorkodik, és azt is, ahogy az első csalódást átéli, neked pedig a szíved szakad majd meg miatta.

7/10 A ruhatárad az ő ruhatára is lesz

Amikor nagyjából egy ruhaméretet kezdtek hordani, észreveszed, hogy a szekrényedből eltűnik egy-egy pulóver vagy szoknya; aztán rövid nyomozás után meglátod a lányodon.

Igen, innentől kezdve a te ruhatárad az övé is lesz, a szekrényedből veszi kölcsön a menő darabokat, sőt, még a cipőid is szóba jöhetnek.

Még akkor is, ha nem ugyanaz a stílusotok, biztos lehetsz abban, hogy talál kincseket majd nálad.

8/10 Soha többé nem nézel ugyanúgy egyetlen nyomozós sorozatra sem

Vannak azok a sorozatok, amiknek minden részében más gyilkosságra próbálnak fényt deríteni a nyomozók, és ezekben az epizódokban gyakran látni fiatal lányokat is az áldozat szerepében.

Onnantól kezdve, hogy a lányod tinivé cseperedik, soha többé nem tudsz ugyanúgy tekinteni ezekre a műsorokra, és mindig kiráz tőlük a hideg.

Arról nem is beszélve, hogy képes leszel egész éjjel ébren ülni az ágy szélén, azt várva, mikor ér haza a lányod a szombati partiból.

9/10 A barátok lesznek a legfontosabbak

Igen, amíg kicsi a gyermeked, te vagy számára az első, és téged imád a legjobban az egész világon.

Azonban ahogy szépen lassan felcseperedik, úgy kapnak nagyobb szerepet az életében a barátai, akik tiniként mindennél fontosabbá válnak.

Persze attól még téged is imád, de már inkább a csajokkal szeretne együtt lógni, velük akar bulizni, ráadásul a fiús ügyeit is nekik meséli el helyetted.

Igen, valószínűleg az első csókját ők tudják meg előbb, és nem te.

A jó hír viszont, hogy nem marad fenn örökké ez az állapot.

10/10 Ismét egymás legjobb barátai lesztek

Igen, a tinédzser korszak, sőt, még az egyetemi évek kezdete is nagyon nehéz lesz, hiszen a lányok sokkal nehezebben viselik ezt az átmeneti időszakot.

Sok dologban nem értetek majd egyet, és bár te csak az ő javát akarod, bizony rengeteg vitátok lesz emiatt.

Amikor viszont a húszas éveiben találja magát, hirtelen minden, amit mondtál és tettél, értelmet nyer számára.

Te leszel az, akitől tanácsot kér, és akit először hív fel, ha valami szuper történik vele.

Újra egymás legjobb barátai lesztek, és még erősebbé válik a kapcsolatotok, mint valaha.