A legszebb anyák napi virágok és jelentésük

Szendrey Adrienn
Írta: ,

Ideális esetben az anyák napja nem elsősorban az ajándékozásról szól, de melyik édesanya ne örülne egy csokor finom illatú virágnak? Ha te is élővirággal szeretnéd meglepni anyukádat ezen a különleges vasárnapon, tudd meg, milyen üzenetet, jelentést hordoznak magukban a különböző virágfajták.

Rózsa Kép forrása: lavenderinc.tumblr.com

Biztosan te is hallottad már, hogy a vörös rózsa a szerelem virága, ám rózsát ajándékozni természetesen nem csak a szerelmesek privilégiuma, ez a gyönyörű és illatos virág általában minden nőnek (és anyának) tetszik.

A rózsa különböző fajtái ugyanakkor más-más jelentéssel bírnak: a bazsarózsa a boldog, hosszú élet jelképe, míg a fehér rózsa az ártatlanság, szűziesség szimbóluma, egy csokor rózsa pedig a hálát fejezi ki.

A sárga szín az irigység és féltékenység jele, ami a rózsa színében is megjelenik a népi babonák szerint, de ettől még nyugodtan meglepheted vele édesanyádat, ha épp ez a kedvenc színe.

Tulipán Kép forrása: tumbex.com

Tavasszal a kerti virágok egyik legnépszerűbbike a tulipán, mely a maga egyszerűségével, visszafogott illatával sokak kedvence.

Azt viszont csak kevesebben tudják, hogy a hagyományok szerint a tulipán a szeretők virága, melyre a virág szív formája is utal, a piros tulipán ajándékozása pedig egyenesen szerelmi vallomást jelent.

Ebből is látszik, hogy a virágok jelentését általában valamiképp a szerelemhez kötik, ám ettől még egy anyának is tökéletes ajándék lehet egy csokor színpompás tulipán.

A trendfigyelés jegyében a frizura trendekkel foglalkozunk! Yurkov Orsi stílusszakértő és vendége, Oros Bogi hair stylist élőben, most!

Posted by bien.hu on Monday, January 21, 2019