A legszebb anyák napi virágok és jelentésük

Szendrey Adrienn
Írta: ,
A legszebb anyák napi virágok és jelentésük

Ideális esetben az anyák napja nem elsősorban az ajándékozásról szól, de melyik édesanya ne örülne egy csokor finom illatú virágnak? Ha te is élővirággal szeretnéd meglepni anyukádat ezen a különleges vasárnapon, tudd meg, milyen üzenetet, jelentést hordoznak magukban a különböző virágfajták.

Rózsa Kép forrása: lavenderinc.tumblr.com

Biztosan te is hallottad már, hogy a vörös rózsa a szerelem virága, ám rózsát ajándékozni természetesen nem csak a szerelmesek privilégiuma, ez a gyönyörű és illatos virág általában minden nőnek (és anyának) tetszik.

A rózsa különböző fajtái ugyanakkor más-más jelentéssel bírnak: a bazsarózsa a boldog, hosszú élet jelképe, míg a fehér rózsa az ártatlanság, szűziesség szimbóluma, egy csokor rózsa pedig a hálát fejezi ki.

A sárga szín az irigység és féltékenység jele, ami a rózsa színében is megjelenik a népi babonák szerint, de ettől még nyugodtan meglepheted vele édesanyádat, ha épp ez a kedvenc színe.

Tulipán Kép forrása: tumbex.com

Tavasszal a kerti virágok egyik legnépszerűbbike a tulipán, mely a maga egyszerűségével, visszafogott illatával sokak kedvence.

Azt viszont csak kevesebben tudják, hogy a hagyományok szerint a tulipán a szeretők virága, melyre a virág szív formája is utal, a piros tulipán ajándékozása pedig egyenesen szerelmi vallomást jelent.

Ebből is látszik, hogy a virágok jelentését általában valamiképp a szerelemhez kötik, ám ettől még egy anyának is tökéletes ajándék lehet egy csokor színpompás tulipán.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!