4 csodás DIY anyák napi ajándék – Így készítsd el őket!

Boros Mariann
Írta: ,
4 csodás DIY anyák napi ajándék – Így készítsd el őket!

Kép forrása: OlesyaZ/depositphotos.com

Ha idén valami különleges, saját gyártmányú ajándékkal szeretnéd meglepni édesanyádat, de még nincs ötleted, jó helyen jársz: cikkünkben lépésről-lépésre bemutatjuk, hogyan készítheted el őket.

Ha vágott virággal szeretnéd meglepni édesanyádat, akkor is lehetsz a szokásosnál kreatívabb: adj hozzá rögtön DIY-vázát is, méghozzá olyat, amit fel lehet akasztani.

Nem igényel különösebb kézügyességet a dolog, hiszen csak egy üres befőttesüvegre van szükséged hozzá, melyet aztán kedved szerint dekorálhatsz szalaggal, ajándékkísérővel.

Az üveg szájára rögzíts egy erős, szélesebb szalagot, így fel lehet aggatni akár egy ablak- vagy ajtókilincsre, majd rendezd el benne a virágokat, és kész is van az egyszerű, mégis egyedi ajándék, mely biztosan mosolyt csal majd anyukád arcára.

Bár az előzőekben bemutatott vázánál többet kell vele foglalkozni, az eredményt látva mindenképpen megéri befektetni az időt és energiát, hogy egy ilyen igazán személyre szóló, fotóval díszített ajándékkal lephesd meg anyukádat.

Ha hasonlót szeretnél készíteni, szükséged lesz egy üres üvegre, festékre, egy ragasztható sablonra, ami a keretet adja a fotónak (hobbiboltokban lehet beszerezni), illetve magára a fényképre, amivel dekorálni szeretnéd.

Első lépésként vágd ki a megfelelő méretűre a fotót, majd a széleinél belülről ragaszd az üveg falára. Érdemes olyan magasan elhelyezni, hogy ne érje víz, ha majd feltöltöd a vázát.



Ha ez megvan, az üveg külső felén illeszd a sablont a fotóra, majd ha megtaláltad a megfelelő helyet, ragaszd is oda. Ezután fesd le a festékkel az üveget – jól jöhet a festékspray, de ecsettel vagy hengerrel is megoldható -, majd ha megszáradt a festék, húzd le a sablont, és ha mindent jól csináltál, szépen előtűnik a fotó, melyet keretez a vázának adott szín. Már csak virágot kell tenned bele, és kész is.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba