Arc / Stílus

Szépségbakik, amelyektől idősebbnek tűnhetsz – Így kerüld el őket!

Szépségbakik, amelyektől idősebbnek tűnhetsz – Így kerüld el őket!

A következőkben néhány olyan sminkelési hibát mutatok be nektek, amiktől biztosan idősebbnek fogsz tűnni a korodnál, ezért érdemes örökre elfelejteni ezeket a praktikákat. Sminkesként szakmai ártalom, hogy sokszor mustrálom az emberek arcát. Sajnos gyakran elkalandozik így a szemem, éppen ezért most megírom nektek azokat a hibákat, amiket nap mint nap elkövetnek a nők a sminkelésnél, és amiktől idősebbnek tűnik az arcuk. Pedig ki az, aki idősebbnek akar látsztani a koránál? Én biztos nem.

Fekete szín viselése

A fekete színtől mindig komorabb, határozottabb megjelenésűvé válunk, akár az öltözékünkben, akár a hajunk színében, vagy épp a szemünkön viseljük.

Kerüljük ezt a színt, ha nem akarunk 5 évvel idősebbnek tűnni, ajánlatos tehát a fekete szemceruza helyett színeset használni, a fekete spirált pedig váltsuk ki barnával.

A közkedvelt fekete füstös szem sminket pedig lilával vagy zölddel fessük meg, attól függően, hogy milyen az aznapi öltözékünk.

Erős alapozás, púderezés

Minél érettebb egy bőr, annál kevesebb alapozót és púdert ajánlatos használni. Egy testes, matt hatású alapozó könnyen beleülhet a barázdákba, ezzel pedig még inkább kiemeljük a korunkkal járó szépséghibákat.

Használjatok báziskrémet, ami feltölti a ráncokat és a bőr egyenetlenségeit.

Van még egy jó módszer: alapozó helyett válasszatok inkább BB krémet vagy színezett hidratálót, ugyanis mindkét termékben van ránctalanító, valamint egy könnyed textúrájú krémről beszélünk, ami biztosan nem fog beülni az apró barázdákba.

A porpúderrel is óvatosan, hiszen minél szárazabb anyagot viszünk fel a bőrünkre, az annál jobban ráerősíthet a ráncainkra. A púdert kifejezetten a homlok vonalára hordjuk fel egy púderecset segítségével.

Sötét szemöldök

Többször írtam már róla, hogy a szemöldök legyen egy árnyalattal sötétebb a hajunk színénél, és ezt az állításomat még mindig fenntartom.

De ne legyen három árnyalattal sötétebb!

Ha túlzásba viszed a szemöldököd színének erősítését, idősebbnek fogsz tűnni, nem beszélve arról, hogy gonosszá válik a tekinteted…

Mély tónusú rúzs

Ha a rúzs színének kiválasztásáról van szó, jobb, ha kerülitek a mély bordó, szilva lila és barnás árnyalatokat, hiszen ezek mindegyike öregíti megjelenésünket.

Az AVON 3D ajakrúzs kollekciója a teltebb ajkakért gyönyörű színpalettával rendelkezik, melyek tökéletes választásnak bizonyulnak akkor is, ha már apró barázdák is megjelentek az ajkaink körül.

Ezek a rúzsok tartalmaznak kollagént, mely teltebbé varázsolja az ajkakat. Retinol tartalmának köszönhetően az apró barázdák feltöltődnek, és simábbá válik a bőr.

A száj bőrének feszességéért a jojoba olaj, a koffein és a gránátalma összetevői felelnek, miközben a rúzs csábító árnyalatát viseljük a szánkon.

Csillogós textúra használata

Egy bizonyos kor felett már nem ajánljuk a szaténos és csillogó szemhéjfestékek használatát, hiszen felnagyítják a mimikai ráncokat.

Maradjunk inkább a matt árnyalatoknál, de ha nagyítani szeretnénk a szemünket, akkor a szem belső zugába tegyünk matt hófehér szemfestéket, majd szépen dolgozzuk össze a további színekkel.

Azt leszögezhetjük, hogy bármilyen színről is beszélünk, a sötétebb árnyalatok mindig idősebbnek fog mutatni minket.

Ha ezt el akarjuk kerülni, használjunk barackos, rózsaszínes, de mindenféleképpen valami üde árnyalatot.

Még nem szólt hozzá senki. Legyél te az első!

    Írj egy hozzászólást