Vicces újévi fogadalmak, amik lehet, hogy inkább beválnak, mint a komolyak

Nagy Niki
Írta: ,

Az emberek jó része megfogad egyet s mást az új évben, általában egy szebb, jobb, boldogabb, egészségesebb élet reményében. A legtöbbünknek már az első hetekben kifullad a lelkesedés, de jellemző, hogy az újévi fogadalmak általában is csak rövid életűek, néhány hónapon belül már csak a „majd jövőre újra megpróbálom” marad belőlük. Sokkal könnyebben menne az egész, ha nem vennénk ennyire komolyan – ezek a viccek most segíthetnek átvészelni a fogadalomtétel és a csúfos kudarc közötti néhány hetet.

Meglepő, de kutatások szerint a január közepe, ezen belül is a január 12-e az a pont, amikor a legtöbben úgy döntünk, hogy mégsem éri meg az újévi fogadalmainkkal vesződni, és inkább maradjon minden a régiben. Nagyjából 80 százalékra tehető azoknak az embereknek az aránya, akik nem elég kitartók ahhoz, hogy néhány héten belül ne unjanak bele a változtatásokba. Arról lehetne vitatkozni, hogy mi alapvetően a probléma, és miért megy ilyen nehezen az elhatározás betartása, de több értelme van annak, ha inkább a dolog viccesebb oldalát fogjuk meg – véresen komoly fogadalmak helyett inkább mesélj az alábbiakhoz hasonló vicceket a barátaidnak! Értékelni fogják, hogy nem megint a kövér pénztárca – vékony alak vonalon mozogsz, hanem tényleg tudod lazán venni a helyzetet.

„Idén azt fogadom meg, hogy segítek a barátaimnak 5-6 kilót hízni, hogy vékonyabbnak tűnjek mellettük.”

„Idén azt fogadom meg, hogy türelmesebb leszek a hülyékkel, de csak akkor, ha nem pazarolják az időmet többet az eddigieknél is.”

„Nem untatom a főnökömet azzal, hogy mindig ugyanazokat a kifogásokat keresem arra, miért kell előbb lelépnem a munkából. Megígérem, hogy kitalálok új kifogásokat is.”

„Minden rossz tulajdonságomról le akartam mondani az új évben, de kiderült, hogy senki nem szereti azokat, akik félbehagyják a dolgokat. Úgyhogy inkább folytatom őket.”

„Minden bajod addig tartson, ameddig az újévi fogadalmad!”

„Idén új hobbiba kezdek. Mondjuk legyen ez a hobbi a halogatás. Na jó, majd inkább elkezdem máskor.”

„Többször vásárolok be a boltban, mint ahányszor étteremben eszem, főleg akkor, ha ingyen kóstolókat osztogatnak.”

„Idén sokkal ügyesebb leszek az önkontrollban. Bár már így is fontos szabály nálam, hogy a ginnél nem iszom erősebb piát – reggeli előtt.”

„Az emberek azt hiszik, hogy az új év egy vízválasztó, de rossz hírem van: ha a múlt évben rossz volt az életed, valószínűleg az újban is az lesz.”

„Az újév ünneplése csak arra jó, hogy a papírvállalatok csak lehúzzanak minket egy új naptárral minden évben.”

„Az idei újévi fogadalmam az, hogy kicsit optimistább legyek: mindig legyen félig teli a pohár, lehetőleg mondjuk borral, sörrel vagy rummal.”

„Félreteszek szűkösebb időkre. Mondjuk azokra, amikor esik az eső, és nem jutok el a boltba – ilyenkor majd inkább online rendelek.”

„Az az újévi fogadalmam, hogy többet fogok olvasni. Be is állítottam, hogy a tévé minden sorozatot feliratozzon.”

„A feleségem még mindig nem árulta el, mik az újévi fogadalmaim.”

„A statisztikák azt mutatják, hogy egy átlagember 89-szer szexel egy évben. Micsoda nap lesz ez a december 31-e!”

„Az idei újévi fogadalmam az, hogy nem lógok együtt többet olyanokkal, akik megkérdezik, mi az újévi fogadalmam.”

Fókuszban

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

3 óriási tévhit a hurutos köhögéssel kapcsolatban

Okos tetőablak: együtt a kényelem és a funkció