5 trükk, ahogyan szúnyogháló nélkül is távol tarthatod a szúnyogokat

Szirák Viki
Írta: ,

A szúnyogok elleni legjobb megoldás a szúnyogháló, de ha valamiért ez nem áll rendelkezésre, nem muszáj csukott ajtó mögött ülnöd a melegben. Így is akad pár tipp, ami segíthet, hogy ne találják meg az ablakon bevezető utat, és tartsák a távolságot az otthonodtól!

Köztudott tény, hogy a szúnyogok megérzik a szagokat, hiszen például aki izzad, azt hamarabb megtalálják a rovarok.

Bizonyos illatok viszont nemhogy nem vonzzák őket, de kifejezetten kellemetlen számukra, így ha ezt megérzik a közeledben, inkább tovább állnak.

Ezért jó ötlet, ha a szobád ablakába megfelelően választod ki a virágot.

A szúnyogok kifejezetten utálják a macskamentát, citronellát és bársonyvirágot (vagy másnéven büdöskét), ezért ezekből jó ötlet kitenni egyet-kettőt az ablak elé!

Az is szuper ötlet, ha beveted a párologtatókat, gyertyákat! Ha még szeretnél például egy kicsit olvasni vagy tévézni este, de nem akarod, hogy a nyitott ablakon a lámpafénynek köszönhetően betaláljanak a szúnyogok, gyújts meg egy finom gyertyát, vagy tegyél erősebb olajat a párologtatóba.

Ahogy említettük is, a citrusos illatok nem túl csalogatók a szúnyogok számára, ezért ez jó választás lehet, de akár a fahéjas vagy kávés aromákat is bevetheted, mert szerencsére ezek sem tartoznak a kedvenceik közé.

Ha gyertya mellé teszed le a voksod, lehetőleg 38 centinél ne legyen messzebb az ablaktól, mert máskülönben nem riasztja el őket!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!