5 ruha, amit tilos felvenned, ha esküvőre mész

Írta: ,

Egy esküvőre nem csak az ifjú pár készül lázasan, általában a násznép tagjai is különös gondot fordítanak megjelenésükre. Vendégként biztosan te is jól akarsz festeni, de vajon azzal tisztában vagy, milyen ruhadarabokat és színeket tanácsos kerülni ilyen alkalomra? Cikkünkből kiderül, mi számít tabunak a gardróbból, ha esküvőre vagy hivatalos. 

Bármi, ami fehér Kép forrása: Choies.com

1/5 Bármi, ami fehér

Bár a színes esküvői ruhák egyre nagyobb teret hódítanak, a menyasszonyok többsége azért még mindig fehérben áll az oltár elé.

Még akkor is, ha az uszályos vagy nagy szoknyás fazon helyett sokszor egy egyszerűbb darabra esik a választás.

Vendégként éppen ezért tilos fehérben megjelenned, hiszen ilyenkor az ifjú pár áll a figyelem középpontjában, és nem illendő megkockáztatni, hogy esetleg összekeverjenek a menyasszonnyal, vagy éppen túlszárnyald őt ruha tekintetében.

Hasonló okból kifolyólag párodnak sem tanácsos fehér öltönyt felvennie!

Kis fekete Kép forrása: thepetticoat.ne

2/5 Kis fekete

Míg a fehér a tisztaság, szűziesség, a fekete a gyász és a halál jelképe. 

Bár tény, hogy az alkalmi ruhák között legtöbbször előkelő helyet foglal el a kis fekete, melyet mindig be lehet vetni, az esküvő ez alól kivételt képez.

Talán ezt a bakit követik el legtöbben, és nagy valószínűséggel nem is veszi rossz néven az ifjú pár.

Az érzékenyebbek – vagy inkább babonásabbak – ugyanakkor még azt is feltételezhetik, hogy a feketét viselő vendégek nem örülnek igazán a frigynek és már előre gyászolják a házasságot.

Inkább ne kockáztasd meg, hogy magadra haragítasz bárkit is, és ha egy mód van rá, valami színes darabot válassz!

Provotakív piros Kép forrása: Ustrendy.com

3/5 Provotakív piros

Nem hiába mondják, hogy esküvőre tilos a piros.

Ez a szín már önmagában is hivalkodó, feltűnő – biztosan te is tapasztaltad már, hogy akár ruha, akár cipő formájában pirosat viselve jobban vonzod a tekinteteket, mint általában.

Az esküvőn pedig, ahogy már említettük, a menyasszonyé a főszerep, így nem érdemes megkockáztatni, hogy helyette magadra vonod a figyelmet – és ezáltal esetleg az ő haragját.

Valamint azt is számításba kell venned, hogy valószínűleg az ifjú feleség éjfélkor átöltözik, ekkor pedig jó eséllyel pirosat ölt magára.

Bár biztos, ami biztos, megkérdezheted előre, hogy milyen színű lesz a menyecskeruha, és ha nem piros, akkor azt a színt kerüld, amit viselni fog.

4/5 Túl merész szett

Esküvőre az extra rövid vagy épp mélyen dekoltált darabok helyett inkább valami elegánsabb öltözetet válassz, a kihívó megjelenés egyszerűen nem illik az alkalomhoz.

Egy szexi miniruha remek választás egy partira, ám esküvői vendégként bizonyára alulöltözöttnek éreznéd magad benne, és csak feszengenél. 

Ha büszke vagy a lábaidra, inkább a mininél egy fokkal hosszabb fazonú ruhában vagy szoknyában mutasd meg inkább őket!


5 tökéletes szett, ha nyári esküvőre mész


Ugyanakkor egy flitterekkel tarkított vagy feltűnően csillogó anyagú ruha sem a legjobb választás, inkább visszafogottabb legyen a megjelenésed.

A koszorúslányokéhoz hasonló ruha Kép forrása: Deerpearlflowers.com

5/5 A koszorúslányokéhoz hasonló ruha

Ha nem állsz olyan közeli viszonyban a menyasszonnyal, hogy felkérjen koszorúslánynak, semmiképp se kövesd el azt a malőrt, hogy az övékéhez hasonló outfitben jelensz meg.

Gondolj csak bele, főleg neked lenne kellemetlen a szituáció, ha összekevernének velük, miközben csak távoli rokon vagy a párod kollégája a menyasszony.

Könnyedén megelőzheted ezt a bakit, ha még időben érdeklődsz, milyen színt vagy fazont viselnek majd a koszorúslányok, és egyszerűen nem ilyet választasz.