The Big Four – amit a világ legnagyobb divateseményeiről tudni kell

bien.hu
Írta: ,

A szeptember a legtöbbeknek a nyár végét, az iskolakezdést, az egyre rövidülő napokat és a sárguló leveleket jelenti, ám a divat szerelmeseinek valószínűleg ez az év legfontosabb hónapja. Ha nem tudtad volna, hogy a New York Fashion Week a megszállás alatt lévő Párizs divathetének alternatívájaként vált híressé, esetleg azt, hogy melyik tervező indította útjára Cindy Crawford és Naomi Campbell karrierjét, vagy azt, hogy hogyan változtak a legnagyobb divatbemutatók unalmas prezentációkból minden érzéket kielégítő, pezsgő show-kká, olvass tovább! A New York, London, Párizs és Milánó legnagyobb divateseményeiről szóló interaktív összeállítást megtalálod a http://www.shopalike.hu/divathet oldalon.

A városok hangulatát idéző kollázsokon rengeteg utalás található; egytől egyig olyan sztorik, amik a divatszcéna „karácsonyának” történelmében fontosnak számítanak. Vajon idén melyik divathét hoz változást tervezők, modellek, divatdiktátorok és divatrajongók millióinak mindennapjaiba?

NEW YORK Fashion Week

2016. 09. 08–15.

A második világháború miatt Párizs helyett egy rövid időre New York vette át a főszerepet a divat világában. Itt rendezték meg a világ első szezonális divathetét ''Press Week'' néven 1943-ban. 

Isaac Mizrahi 2011-ben a modellek kiegészítőiként vattacukorszínű pudlikat küldött a kifutóra.

A 2014-es New York Fashion Week alkalmával Dr. Danielle Sheypuk lett az első nő, aki kerekesszékben jelent meg a kifutón, őt követte az első Down-kóros modell, Jamie Brewer.

Bár Kanye West 2015-ös divatbemutatója világsikert aratott, lánya, North West az anyja ölében végigsírta a show-t.

A 2016-os Marc Jacobs show-n Lady Gaga is megjelent a kifutón. Minden simán ment ahhoz képest, hogy az énekesnő átlagban majdnem 30 centivel volt alacsonyabb a többi modellnél.