3+1 téli trend, ami kihagyhatatlan lesz idén

Kovács Andrea
Írta: ,
3+1 téli trend, ami kihagyhatatlan lesz idén

Kép forrása: masha-sedgwick.com

Nemsokára újból beköszönt a tél, úgyhogy ideje, hogy felkészüljünk rá és felkészítsük gardróbunkat is! A 2016/2017-es téli trendnek számos olyan eleme van, amely feltehetően közkedvelt lesz a magyar divatrajongók körében is, de mi ezek közül 3+1-et emeltünk ki és ajánlunk nektek jó szívvel.

Over-sized Kép forrása: helloshopping.de

A kabátok és pulóverek többsége idén oversized, ami azt jelenti, hogy úgy néznek ki, mintha egy-két számmal nagyobbak lennének viselőjüknél. Kétségtelen, hogy irtó nagy ruhadarabokról van szó, de legalább teljesen beburkolnak minket és abszolút megvédenek a hidegtől – majdhogynem tetőtől-talpig.

Ha unod az eddig megszokott kabátjaidat, pulcsijaidat, és többre vágysz, akkor neked találták ki az over-sized trendet, amivel egész biztosan elháríthatod magadról a középszerű jelzőt. Kétségtelen, hogy az over-sized ruhadarabok a fantáziának rengeteg teret adnak, ám az efféle nagy volumenű holmiknál a színekkel érdemes csínján bánni.

Szőrmestólával blúzokat, ingeket és pulóvereket is feldobhatunk, a végeredmény garantáltan egyedi lesz. Ha egy vastag övvel még rögzítjük is, akkor egyrészt még egyedibb lesz az outfit, másrészt nem kell attól tartanunk, hogy elhagyjuk a stólánkat valahol.

Claudia Wisniewski Divatlexikon c. könyvében így ír a stóláról: „A 19. század vége óta ezzel az elnevezéssel ismert, sálszerű kiegészítő az alkalmi női ruházatban, gyakran szőrméből. A 19. század közepétől divatos egészen az 1960-as évekig. A kifejezés 1822 óta hasonló értelmű, mint a palatine”. A palatine szőrmegallért takar, mely akár bársonyból vagy csipkéből is készülhet. „1676-ban az orléans-i hercegnő, a korábbi Pfalzi Liselotte hozta divatba Franciaországban. A kifejezés később egy gallér- vagy sálszerű csipkekendőt jelentett, mely a 17. század első felétől volt divatos. Ugyanígy jelent részben sál, és részben gallérszerű formákat 1800 tájától a biedermeier időkig.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!