A skinny farmernadrág az elmúlt 20 évben - Ahogyan a sztárok hordták

Szőke Angéla
Írta: ,
A skinny farmernadrág az elmúlt 20 évben - Ahogyan a sztárok hordták

Kép forrása: Chema Photo/unsplash.com

Az elmúlt évtizedben a testhezálló farmernadrág olyan divat-alapdarabbá nőtte ki magát, aminek minden nő szekrényében kötelezően ott kell lógnia, csakúgy, mint egy fehér ingnek, bőrdzsekinek vagy egy kis fekete ruhának. Létezik belőle cicanadrágra emlékeztető fazon, vagy kényelmes sztreccs anyagú és olyan is, ami szinte leállítja a test vérkeringését, olyan szoros. Az elmúlt évtized skinny jeans fejlődése igazi hullámvasút volt, ma már megmosolyogtató és egészen időtálló trendekkel, de a divatban éppen ez a szép. Ez volt a skinny jeans evolúciója az elmúlt húsz évben, ahogy a sztárok hordták.

Ha ránézünk erre a képre, üvölt róla, hogy a kétezres évek elején járunk, amikor – mai szemmel nézve – elég érdekes divat-döntéseket hoztak a hírességek. Beyoncé itt például egy akkoriban nagyon divatos toppal kombinálta szűk csípőnadrágját.

A skinny jean tömeggyártása 2003 után indult be igazán és még akkor sem volt egészen végig testhez lapuló, hiszen japán „nyers denim” volt az anyaga, ami egyáltalán nem volt elasztikus.

Így ezek a nadrágok nem voltak olyan szépen formakövetők, mint mai társaik, ezért elfogadott volt, hogy a bokánál harmonikázott a száruk. Kate Moss vékony alakján azonban így is remekül mutatott ez a fazon.

Legolvasottabb cikkek

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!