Ruhamárkák, amik zöldebbek, mint gondolnád

Nagy Niki
Írta: ,

Sokat hallani a legnagyobb ruhamárkák környezetszennyező szokásairól, szerencsére azonban bőven akadnak olyanok is, amelyek figyelnek a természet megóvására, és igyekeznek minél zöldebben megoldani a gyártást.

Adidas Kép forrása: urbanoutfitters.com

2012-ben az Adidas piacra dobott egy ötvenezer darabos, limitált szériás pólókollekciót, amelyet az úgynevezett DryDye technológiával készítettek.

Ez egy olyan színezőeljárás, amelyben 50%-kal kevesebb kémiai anyagot használnak fel, és a gyártás 50%-kal kevesebb energiát őröl fel, mint a hagyományos módszerek esetében.

2012 óta egyre több ruhánál használják ezt a módszert, így nem csak maguknak takarítanak meg pénzt, de a környezetet is óvják.

Levi's Kép forrása: firegypsyvintage.com

A ruhamárka Waste < Less kollekciójának készítésénél 20%-ban olyan anyagot használnak fel, amely emberi hulladékból készül.

Ez általában újrahasznosított műanyagüvegeket jelent, melyek rendkívül károsak a környezetre, így nagyon fontos redukálni a természetben való jelenlétüket.

2013-ban 11,9 millió palackot használtak fel Levi's ruhák elkészítéséhez, ami a szárazföldi környezet mellett az óceánok épségét is megvédi.