5 ruha, amit tilos felvenned, ha esküvőre mész

Kovács Andrea
Írta: ,
5 ruha, amit tilos felvenned, ha esküvőre mész

Egy esküvőre nem csak az ifjú pár készül lázasan, általában a násznép tagjai is különös gondot fordítanak megjelenésükre. Vendégként biztosan te is jól akarsz festeni, de vajon azzal tisztában vagy, milyen ruhadarabokat és színeket tanácsos kerülni ilyen alkalomra? Cikkünkből kiderül, mi számít tabunak a gardróbból, ha esküvőre vagy hivatalos. 

Provotakív piros Kép forrása: Ustrendy.com

Nem hiába mondják, hogy esküvőre tilos a piros.

Ez a szín már önmagában is hivalkodó, feltűnő – biztosan te is tapasztaltad már, hogy akár ruha, akár cipő formájában pirosat viselve jobban vonzod a tekinteteket, mint általában.

Az esküvőn pedig, ahogy már említettük, a menyasszonyé a főszerep, így nem érdemes megkockáztatni, hogy helyette magadra vonod a figyelmet – és ezáltal esetleg az ő haragját.

Valamint azt is számításba kell venned, hogy valószínűleg az ifjú feleség éjfélkor átöltözik, ekkor pedig jó eséllyel pirosat ölt magára.

Bár biztos, ami biztos, megkérdezheted előre, hogy milyen színű lesz a menyecskeruha, és ha nem piros, akkor azt a színt kerüld, amit viselni fog.

Bármi, ami fehér Kép forrása: Choies.com

Bár a színes esküvői ruhák egyre nagyobb teret hódítanak, a menyasszonyok többsége azért még mindig fehérben áll az oltár elé.

Még akkor is, ha az uszályos vagy nagy szoknyás fazon helyett sokszor egy egyszerűbb darabra esik a választás.

Vendégként éppen ezért tilos fehérben megjelenned, hiszen ilyenkor az ifjú pár áll a figyelem középpontjában, és nem illendő megkockáztatni, hogy esetleg összekeverjenek a menyasszonnyal, vagy éppen túlszárnyald őt ruha tekintetében.

Hasonló okból kifolyólag párodnak sem tanácsos fehér öltönyt felvennie!

Fókuszban

5 dolog, amit tenned kell, amikor hurutosan köhögsz

Hogyan „kozmetikázzuk” meg egyedül a kutyusunkat? 5 lépéses útmutató