Pandémia-luxus: méregdrága divatmárkák, akik luxus maszkokat gyártanak

Schuster Borka
Írta: ,
Pandémia-luxus: méregdrága divatmárkák, akik luxus maszkokat gyártanak

Kép forrása: pinterest.com

A világjárvány szinte minden szektorban megtette a hatását, és mivel gyorsan nyilvánvalóvá vált, hogy a következő hónapokat a legtöbben mackónadrágban fogják tölteni, számos, egyébként méregdrága világmárka is maszkokat kezdett varrni. A legtöbben erősen nyomott áron, erőforrásaikat felhasználva teszik ezt, hogy ingyenesen juttassanak maszkokat a frontvonalban dolgozóknak, vagy méltányos áron juttatják el a védőfelszerelést a vásárlóiknak, de olyanok is vannak, akiket a haszon illata vonz.

Az esküvői ruha-bizniszben nagy pénzek szoktak forogni, a koronavírus azonban éppen a szezonra érkezett, így nyilvánvaló, hogy ezeknek a ruháknak a tervezésével, varrásával és forgalmazásával foglalkozó márkák is úgy próbálnak megélni, ahogyan csak tudnak.

Az is érthető, ha valaki úgy dönt, hogy ő a mostani helyzetből is szeretné kihozni a legjobbat, és mondjuk megengedheti magának, hogy több pénzt adjon ki egy különlegesebb maszkért, amit szívesebben vesz fel, ha már minden alkalommal emlékeztetnie kell magát a világjárványra, amikor az utcára lép.

Így történhetett, hogy az egyébként esküvői ruhákra szakosodott Katie May talált vásárlóközönséget a csipkével, flitterrel, kreppel dekorált maszkjainak, melyek ára körülbelül 6-15 forint között mozog.

Cserébe legalább olyanok, hogy még esküvőre is elmehetnél bennük – ha lennének mostanában esküvők.

Ez az öko-divatmárka arra használta fel a forrásait, hogy egy olyan, farostból készült maszkot hozzon létre, ami „második bőrként” simul az arcodra.

A kendő-formájú maszk nem olcsó, viszont ha vásárolsz egyet 33 dollárért (nagyjából 10 ezer forint), a márka adományoz egy másikat egy utcán élő amerikainak.

Az antimikrobiális, természetes, elasztikus anyag a tervezők szerint szorosan, mégis kényelmesen simul az arcra, ja és közben természetesen a divatról sem feledkezik meg.

Az anyag kétrétegű, bebújtatós zsebbel a szűrő számára, ami nem tartozék.

Fókuszban

Így tanítsd meg a gyerekednek, mi a jó és a rossz érintés

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba

Tiszta lakás, ragyogó jókedv

Egy mobil, amivel bátran villoghatsz, de nem kerül egy vagyonba