Kínosan néztünk ki fiatalon? Öltözködésünk a 90-es években

Göcző Nóra
Írta: ,
Kínosan néztünk ki fiatalon? Öltözködésünk a 90-es években

Kép forrása: dangercans.bandcamp.com

Bő fazonok, bokánál kifelé hajtott, koptatott farmerek, kitűzők, lasztexnadrág és bakancszokni. Ki ne emlékezne a 90-es évek divathullámaira, melyek hurrikánként söpörtek végig egy-egy évszakon, uniformisszerű viseletbe tuszkolva az akkori lázadó fiatalságot.

Válltömés

A válltömés valamiért sikeresen átvészelte a trendváltásokat, ugyanis már a 30-as években is használták a divatosan öltözködő nők.

Kétféle változata volt: az egyik a bélésbe épített, a másik a csak néhány öltéssel a vállvarráshoz erősített tömés.

Utóbbi azért lett gyakori a 90-esévekben, mert ezzel a módszerrel még el lehetett adni a blúzokat és kiskabátokat azoknak is, akik már ódzkodtak a vállpúpoktól. Egyszerűen csak kivették, ha akarták.

Divattervezők szerint a válltömés fő feladata, hogy optikailag vékonyabbnak láttassa a derekat, emiatt néhány évente újra előveszik a szakemberek, hátha ismét ráharap a nagyközönség.

 

Bakancszokni, lábszárvédő Kép forrása: ninjacosmico.com

Mindenkinek volt otthon a kilencvenes években egy pár bokamelegítője vagy lábszárvédője, ki hogyan nevezte. Ezeket még ma is lehet kapni.

A nyolcvanas, nálunk inkább a kilencvenes években feltörekvő aerobic videókazetta ipar elmaradhatatlan kellékei ezek, melyek főleg fehér vagy bézs színben hódítottak, de műanyag cicanadrággal akár rózsaszínben, kékben, zöldben is felbukkanhattak az utcán.

A fitneszdivatból kitörve meghódította a Skálák polcait, sőt még Barbie babákat is nagy számban adtak el a hozzá illő fejpánt és csuklószorítóval együtt.

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!