Milyen napszemüveget válassz az arcformádhoz? – Lelőhelyekkel!

Szőke Angéla
Írta: ,
Milyen napszemüveget válassz az arcformádhoz? – Lelőhelyekkel!

Kép forrása: pinterest.com

Ugyan a szemüvegtrendek minden nyáron változnak, de az arcformánk egész életünkben ugyanaz marad, így érdemes megtanulnunk, mik azok a stílusok, amit jól állnak nekünk. A cél az, hogy olyan keretet válasszunk, ami finoman, de határozottan ellensúlyozza arcunk kevésbé pozitív tulajdonságait és kiemeli előnyösebb részeit. Ha még nincs napszemüveged a nyárra, vagy le szeretnéd cserélni a régit, itt egy kis segítség!

Kerek arc

A kerek arcforma ismertetőjegyei a széles arccsontok, széles homlok és íves áll. Ehhez az arcformához a szögletes vagy négyzetes keretek állnak jól, amelyek jól ellensúlyozzák az arc kerekségét és szélességét. Ha ebbe a típusba tartozol, érdemes tartózkodnod a köralakú szemüvegektől, hacsak nem szeretnéd tovább hangsúlyozni arcod kerekségét. A régen pilóták által viselt repülőszemüvegek (aviators) is jól állhatnak neked.

1: Bershka, 2: H&M, 3: Guess

Szív alakú arc

Akkor beszélünk szív alakú arcról, ha homlokunk széles, állunk pedig kicsi és keskeny. A járomcsontok magasan helyezkednek el és elég élesek is, ezért az arc legtöbbször bájos és szexi. Ehhez az arcformához a kerek vagy ovális alakú szemüvegek állnak a legjobban, amelyek tökéletesen ellensúlyozzák, hogy az arc felül széles, alul keskeny. A szív alakú és a túl nagy lencséket mindenképpen kerüljük, mert csak kiemelik a keskeny állrészt.

1: Seen, 2: Polaroid, 3: Polaroid

Ovális arc

Jellemzője az íves áll, ami kicsit keskenyebb, mint a homlok, arányos járomcsontokkal. Aki ezzel a szerencsés arccal rendelkezik, annak tulajdonképpen mindegy, milyen napszemüveget vesz, minden jól fog állni neki. Lehet kerek, szögletes vagy szív alakú a lencse, remekül fog mutatni rajtad, hiszen ezen az arányos arcon minden jól néz ki. Egyedül arra kell figyelned, hogy a napszemüveg ne legyen sokkal szélesebb a fejednél.

1: Bershka, 2: Guess, 3: Seen

Fókuszban

Lehetünk anyagilag biztonságban, ha baj van - Megtakarítás nélkül is!

Harmónia kívül-belül - Tökéletes páros a Lenortól

Túl nagy a mobilos választék? Szűkítsd le a kört a Huawei P40 családra!