A 10 legnagyobb öltözködési trend a 2020-as tavaszi/nyári szezonban

A 10 legnagyobb öltözködési trend a 2020-as tavaszi/nyári szezonban

Címlap / Stílus / Divat / A 10 legnagyobb öltözködési trend a 2020-as tavaszi/nyári szezonban

Izgalmas dolog szemezgetni a ránk váró divattal, én legalábbis mindig nagyon várom, milyen új trendek kerülnek a boltokba. Jó érzés a szezonváltás során félretenni a megszokott és unalmassá vált ruhákat, amiket végre felválthatnak a ropogósan friss irányzatok. Ha te is lassan a gardróbfrissítésen gondolkozol, nézd meg, milyen trendek lesznek népszerűek idén!

Viktoriánus blúzok

Az elmúlt időszakban minden visszatért a divatba, ami kicsit is retrónak számított, de most még messzebbre nyúltak vissza a tervezők: egészen a viktoriánus korból merítették az ihletet.

Ebből az időszakból származnak a buggyos ujjú, sokszor csipkével alaposan kimunkált blúzok, amik az idei szezonban igazán nagy slágernek számítanak.

Remekül passzolnak a magas derekú nadrágokhoz és szoknyákhoz, egyenesen vétek őket kihagyni a tavaszi outfitekből.

 

Bikiniszerű felsők

Amennyire konszolidáltak, egyszerűen és kifinomultak tudnak lenni a viktoriánus blúzok, annyira meghökkentően szexik a bikiniszerű felsők.

Mégis mindkét irányzat trendinek számít idén: a tavaly már megszokott, apró crop topok ebben a szezonban még apróbbak lesznek.

Ez persze nem jelenti azt, hogy lassan fürdőruhában kell vonulnunk az utcán, hiszen ezeket a toppocskákat is viselheted majd esztétikusan.

 

Fémhatású műbőrök

A műbőr már jó néhány szezon óta próbál visszatérni a divatba: ott van a kabátokon, a kiegészítőkön és persze a felsőkön, nadrágokon is.

Idén sem lesz egy másként, bár ezúttal a klasszikus feketét alaposan megbolondították a tervezők és előtérbe kerültek a fémes árnyalatok – azon belül is az ezüstök.

Ha nem éppen hétköznapi viseletre vágysz, akkor fémesen, ezüstösen ragyogó ruhadaraboknak lejtesz végig idén tavasszal az utcán.

 

Ballonkabátok újragondolva

Semmi meglepő nincs abban, hogy idén tavasszal is hódítanak a ballonkabátok, azonban ezen a téren találkozhatsz néhány újítással.

Talán a legszembeötlőbb változás a hossz: a kényelmes és praktikus csípőig, combközépig érő fazont felváltotta a lábszárközépig, illetve bokáig érő hossz.

Ezt még alaposan feldobták a tervezők különféle ráhajtásokkal, berakásokkal és kivágásokkal, de a derékhangsúlyosság a kabátok világában sem maradt el.

 

Áttetsző anyagok

Az áttetsző anyagok nem új keletűek a divatban, már jó pár éve vissza-visszakacsintgatnak a trendekbe. Idén sincs ez másként, ráadásul most különösen fontos szerep jutott nekik.

Mivel rengeteg olyan ruha és megoldás tért vissza, ami önmagában meglehetősen kihívó lenne, az sejtelmes anyagok segítségével stílusossá tehetőek ezek a fazonok.

Még a bikiniszerű felsőrész és a mély dekoltázs sem lesz kihívó, ha játszol egy kicsit a textúrákkal.

 

Magas derekú nadrágok

Idén még minden divatos, aminek magas dereka van, de ha ki kell emelnünk egy trendet, akkor azok a nadrágok viszik a prímet, amik nem simulnak a testedre.

Ez nem is meglepő: meglehetősen kihívó tud lenni egy derékig érő sztreccs cicanadrág egy crop toppal, még ha nagyon divatos is.

Ellenben jóval kifinomultabb egy hasonló fazonú, de bő szárral bíró nadrág, amihez már sokkal bátrabban vehetsz fel akár egy – a korábbiakban említett – bikiniszerű felsőt is.

 

Szabálytalan minták

Az idei szezonban a különféle bonyolult minták és szabálytalan hímzések, csipkék nagyon trendinek bizonyulnak, így bátran említhetjük külön bekezdésben is őket.

Az eddigiekkel ellentétben, most már messze nem csak egy-egy ruhadarabon futhatnak végig a szabálytalan minták, hanem akár tetőtől-talpig is viselheted őket.

Sőt, kifejezetten népszerűek lesznek a csipkével borított, kivágásokkal megbolondított ruhák, amik akár a bokádig is leérhetnek.

 

Rövid kosztümök

A nyárhoz közeledve a divat is egyre engedékenyebb, és úgy tűnik, hogy még a hivatalos formulák is lazulnak kicsit.

Előtérbe kerülnek a rövid ruhák, mégpedig nem csak a klasszikus formában: népszerűek lesznek a rövidebb, térdnadrággal társított kosztümök.

Mivel ez a divatnak jelenleg egy frissen felelevenített ága, jobban jársz egyelőre a hagyományos stílushoz közelítő, inkább semleges színekkel és formákkal rendelkező, rövid kosztümökkel.

 

Kétrészes együttesek

Idén érdemes beszerezned legalább egy olyan együttest, ami két részből áll: egy topból és egy rövidnadrágból.

Ha különösen trendi szeretnél lenni, akkor ezúttal virágmintás darabot választasz, hiszen ennél keresve sem találnál jobbat, ha a tavaszról van szó.

Bájosak, fiatalosak, vidámak ezek a párosítások, ráadásul nagyon divatosak és igazán könnyed viseletnek számítanak majd a forró napokon.

 

Csodás ráncolások

A ráncolások sosem mentek ki a divatból, de ritkán épül rájuk komplett trend – idén mégis erről van szó.

Nagyon közkedveltek lesznek azok a ruhák, amik ráncoltak, húzottak: akár az egész testen végigfuthat ez a megoldás, már messze nem csak a nyaknál, vagy akár a derékrésznél jelennek meg a különféle ráncolások.

Még a legegyszerűbb fazonnak is formát és textúrát ad ez az egyszerű megoldás, ráadásul igazán könnyen formálhatod az alakodat vele.

 

VIDEO Íme a 10 legolcsóbb szobanövény, amit imádni fogsz

Kövesd a Bien.hu cikkeit a Google Hírek-ben is!