Ez most a legfelkapottabb piercing - te berakatnád?

Zabolai Margit
Írta: ,
Ez most a legfelkapottabb piercing - te berakatnád?

Kép forrása: instagram.com

Nem vagyok a hazai testékszer-kultúra szakértője, de rövid kutatásom alapján úgy tűnik, a septum piercing magyarul is ezt a nevet viseli. Ha számodra ebből továbbra sem derült ki, hogy mégis miről van szó, olvass tovább, mert lehet, hogy megtetszik, amit látsz!

A septum szót válaszfalnak is fordíthatjuk, ha nagyon akarjuk, de amikor testékszerről beszélünk, akkor egyértelműen az orrlyukak közötti kis falat, illetve az ide szúrt karikát vagy patkó ékszert jelenti.

A septum piercing persze nem újdonság, valószínűleg nincs olyan testrész, ahová korábban ne szúrt volna már valaki ékszert, de aki követi a közösségi oldalak beauty gurujait, annak biztosan feltűnt, hogy gomba módra szaporodnak az ilyen jellegű ékszerek.

Az orrkarikák ma már egyre kevésbé számítanak extrémnek, a kis, kő alakú piercingeket pedig a legtöbbször akár komolyabb munkahelyeken is elnézik, de a septum piercing ehhez képest még mindig elég merész húzásnak tűnik – mégis kezd bekúszni a mainstreambe.

Imádni vagy gyűlölni lehet

Számomra a legérdekesebb, hogy mennyire csajos, nőies lehet ez az egyébként elsőre elég vadnak tűnő testékszer, elég azonban egy rövid keresés a közösségi oldalakon, és máris látni fogod, hogy nem csak metálrajongók viselik.

Fókuszban

10 pontos teendő lista, amit minden szülőnek át kell futnia sulikezdés előtt

A márkás, jó minőségű sportszerekért és sportruházatért irány az Intersport!

Innen tudhatod, hogy jó sportcipőt vásároltál a gyereknek

A jó sportszereken és sportruházaton több múlik, mint gondolnád!