Képregényes smink – Te bevállalnád farsangra?

Írta: ,

A smink tényleg megváltoztathatja az egész arcot, és néha elképesztően élethű végeredménnyel szolgálhat egy-egy extrém arcfestés. A képregény-sminkkel újabban tele van az internet – úgyis itt a farsangi bulik időszaka, úgyhogy ha igazán különleges megjelenésre vágysz, elő a piros, a kék, a sárga, a fehér és a fekete színekkel! Kicsit ugyan pepecselős elkészíteni, de ahogy a képeken is láthatod, megéri!

Kontúrozás, kicsit másképp Kép forrása: the11best.com

1/5 Kontúrozás, kicsit másképp

A kontúrozás egyébként is 2015 egyik legmenőbb sminktrendje volt, és itt is működik, csak a lényeg ebben az esetben nem a vonalak elsatírozása, hanem kiemelése.

Ahhoz, hogy megadd a képregény-smink alapját, húzz finoman ívelő vonalakat az arccsont mentén fekete szemceruzával, aztán jöhetnek a részletek: a pöttyözés egyértelműen idézi a pop art stílust, az ajkak pedig mindig pirosak – ha egy kis fehér foltot is festesz rá, olyan lesz, mintha megcsillanna rajta a fény!

Művészi formát is ölthet Kép forrása: stylecaster.com

2/5 Művészi formát is ölthet

Ha nem csak a sminkkészleteddel, hanem arcfestékkel is dolgozol, akár egészen művészi irányba is elviheted a sminkedet.

Egy több rétegben felvitt, nagyon világos alapozóra itt azért szükséged lesz, hogy szépen kiemeld a kontrasztokat.

Használj enyhén nedves sminkszivacsot a színek közötti átmenetek elmosására!

Ügyelj a részletekre! Kép forrása: onmogul.com

3/5 Ügyelj a részletekre!

Ha képregény-sminket készítesz, fontos, hogy ügyelj a részletekre.

A hagyományos smink esetében sem előnyös, ha az alapozásnál elválik az arc és a nyak vonala, de itt még fontosabb, hogy a make upból kerüljön a nyakra és a fülekre is.

Sőt ha igazán hiteles sminket akarsz készíteni, a hajadat is beszínezheted, és a hajvonaladat is kontúrozhatod – ehhez talán a legegyszerűbb megoldás, ha hajszínező krétát használsz, de például púder alapú szemhéjfestéket is felvihetsz.

Tetőtől talpig Kép forrása: paigeeworld.com

4/5 Tetőtől talpig

Ha igazán belelendülsz a dologba, akár a jelmez alól kilátszó testrészeidet is sminkelheted.

A tenyered esetében például nem kell mást tenned, csak követned a nagyobb kontúrvonalakat.

Egy primert azért először érdemes a kezedbe dörzsölni, mert itt egyébként nagyon könnyen elmaszatolódik a festék, és mindenképpen jó minőségű, vízálló anyagokat használj, különben a poharadon hamarosan több festék lesz, mint a kezeden.

5/5 Fiúknak is készülhet

Ha páros jelmezzel készültök, vagy csak együtt mentek egy extrém buliba, akkor a pasidra is kerülhet a képregény-sminkből.

Az már csak a fantáziátokon múlik, hogy egy pop art klasszikust jelenítetek meg vele, vagy a Superman jelmezt teszitek hitelesebbé, de egy biztos: ha így érkeztek, nagyon sok szempár fog megakadni rajtatok.