Igen, létezik: a csillámszakáll a legújabb trend!

Zabolai Margit
Írta: ,

Mi teljesen odavoltunk a színes hajakért, és még a hableány frizurákat is szerettük, de lássuk be, valahol meg kell húzni a határt. Mi ezt most tettük meg, és az vesse ránk az első követ, aki szeret karácsony után négy hónappal is glittert találni a konyhaszekrény mögött.

A csillámporos szakáll itt van, és itt is marad

A színes szakállakat még szerettük, mert néhány pasinak kifejezetten jól állt, de várható volt, hogy a trend egyszer csak elharapódzik, és bekövetkezett az, amitől mindannyian féltünk: megszületett a csillámszakáll.


Igen, jól látod, mostanában a menő férfiak szakállal előre esnek a különböző színű csillámporokba, hogy utána az eredményről posztolt fényképekkel elárasszák a közösségi oldalakat. Nem tudjuk, hogy a trend honnan jött, ki találta ki, és azt sem, hogy egészen pontosan hogyan készül a csillámszakáll, de őszintén szólva keresni is csak nagyon óvatosan mertünk a témában, hiszen mostantól mi sem tudjuk, mi vár ránk a következő sarkon az internet csillámporos oldalain.


Azt viszont tudjuk, hogy ezek a férfiak sokkal hosszabb időre köteleződtek el a csillám mellett, mint ahogyan azt ők maguk gondolják.

Ha egyszer beszippant, nem menekülsz

Lehet, hogy a trend megszületésében szerepet játszott az a tényező is, miszerint néhány férfi zokon vette, hogy a csillámos kiegészítők a nők kiváltságai, és ki akarták találni a maguk csillámtrendjét, de nyilvánvalóan fogalmuk sincs, mibe kezdtek bele. A tűzzel játszottak, és biztos, hogy meg is fogják égetni magukat. Mi, akik csillámos játékpónin, körömlakkon, és a ’90-es évek csillámos sminkjein szocializálódtunk, tudjuk, ha a glitter egyszer beteszi valahová a lábát, örökre ott marad. Hónapok múlva is előkerül a fürdőszobából, a párna csücskéről, a táskádból, a konyhaszekrény mögül, vagy egyszerűen csak minden különösebb magyarázat nélkül megint ott találod a tenyereden – olyan, akár egy pszichedelikus horrorfilm.


Attól tartunk, hogy azok a férfiak, akik csillámporba áztatták a szakállukat, még nem tudják, mit szabadítottak magukra. Lehet, hogy azt hiszik, majd egyszerűen kifésülik. Haha! Esetleg kimossák. Hehe! Biztosak vagyunk benne, hogy gyorsan eljutnak majd arra a pontra, amikor inkább lenyírják az olyan nagy gonddal nevelgetett szakállat, csak ne legyen több csillámmeglepetés ott is, ahol nem akarják. De mi már tudjuk (ó, de mennyire, hogy tudjuk), hogy ez sem fog segíteni. Ezek a szegény, most még vígan csillámló férfiak felültek a glittervasútra, aminek nincs végállomása.


Egyébiránt biztosak vagyunk benne, hogy a szakállból a szendvicsre kerülő csillámpor újabb divathullámot indít majd el. Amikor néhány hét múlva megjelennek a csillámos-tonhalas képek az Instagramon, jusson eszedbe, hogy mi megmondtuk!

Forrásbuzzfeed.com