Idézzük fel a múltat – Inspiráció az idei őszi trendekből

Írta: ,

A divat újra és újra megújul és a legnagyobb tervezők is rendszeresen vissza-visszatérnek az évtizedekkel ezelőtti trendekhez. Nézzük, hogy idén ősszel mik azok a darabok, amik már megéltek egy korszakot, de most újra az üzletek kirakataiból kacsintanak vissza ránk.

Kalap Kép forrása: lovelyclustersblog.com

1/4 Kalap

A kalap mindig is az egyik legelegánsabb kiegészítő volt, amit egy nő viselhetett.

Mindegy, hogy kicsi vagy nagy, de a legtöbb divatos öltözék elengedhetetlen kelléke volt.

Míg a hatvanas években Twiggy és Sophia Loren viselte őket stílusosan, addig mára a hetvenes évek kalap divatja kelt újra hódító útra.

Hordhatod ballonkabáttal, bőrdzsekivel, de még kötött pulcsival is, csak a színek párosítására kell odafigyelned, ráadásul ha olyan kalapot választasz, aminek a széle hullámos esésű, az összkép szuper nőies lesz.

Poncsó Kép forrása: zara.net

2/4 Poncsó

Idén tavasszal divatba jöttek a különböző, Woodstock hangulatot idéző kimonók, amiket ősszel egy visszatérő darab – a poncsó követ.

A poncsó a hetvenes években élte a fénykorát és szinte mindenféle anyagból, mintából találhattunk belőle az üzletek polcain. 

2015 őszén  újra visszatér, és nem lesz olyan fazonú vagy színű, amit ne lehetne felvenni, mert tökéletes éke lesz az öltözékednek egy hűvös napon.

Ha alacsonyabb vagy, akkor rövidebb fazont válassz, ha pedig magasabb, akkor fordítva.

Bátran hordj mintás és színes darabokat, hogy feldobd velük a szürke, esős hétköznapokat!

Trapéznadrág Kép forrása: whowhatwear.com

3/4 Trapéznadrág

A hetvenes évek reneszánszának is hívhatnánk ezt az évet, hiszen sokak örömére (vagy bánatára), újra divat lett a trapéz farmernadrág.

A magasított derekú nadrágok és ezzel a régi divat már tavaly előtt elkezdett visszaszivárogni az öltözködésünkbe, és szép lassan megágyazott ennek a klasszikus darabnak.

Mi erre csak annyit tudunk mondani, hogy tényleg retro – de összhatásban nagyon nőies és elegáns, ami szinte mindenkinek jól áll, ezért ősszel ez egy "must have" darab lesz.

A trapéznadrágot az igazán dögös és trendi hatás érdekében magassarkúval viseld. 

Mi a vastagabb sarkú csizmákat javasoljuk, így az egésznapos rohangálásban sem fog annyira elfáradni a lábad, úgyhogy vásárlásra fel!

 

Hosszú szoknya Kép forrása: ilikeiwishiheart.com

4/4 Hosszú szoknya

Ha már az előbb említett darabokkal megbarátkoztunk, akkor érdemes újragondolni a hosszú szoknya kérdést is.

A nyolcvanas években igen nagy népszerűségnek örvendett ez a ruhadarab, az utóbbi években inkább csak az anyukáink és nagymamáink szekrényében találhattunk belőle, amikről talán nem is tudtuk elképzelni, hogy milyen mutatósak lehettek régebben, annak ellenére, hogy sokat takartak.

Az „A vonalú” fazon is épp annyira tudott nőies lenni, mint a testhezálló fajta, ezért most itt az ideje ezeket az emlékeket újra felidézni.

Inggel, pulcsival vagy laza pólóval is tökéletes párosítás, ráadásul nagyon csinos is!