Homokóra alkat vagy? Ezek a hozzád illő őszi/téli trendek

Horváth Petra
Írta: ,

Az ősz egy roppant megosztó évszak, lehet imádni és utálni is, egy azonban biztos, a divatrajongók mindig izgatottan várják, hiszen szeptember elsejével egy újabb korszak nyílik a stílus világában. A divat azonban egy roppant szerteágazó, és olykor bonyolult szféra, amiben nehéz kiigazodni. Kialakítani a tökéletes ruhatárat a rengeteg szabásvonal, szín, forma és anyag közül, nem egyszerű feladat, azonban szerencsére vannak kapaszkodók, amik navigálnak bennünket évről-évre.

Elsőként azoknak szeretnénk pár praktikus tippel és öltözködési tanáccsal szolgálni, akik a homokóra alkat képviselői. A köztudat szerint ezzel az alkattal lehet a legkönnyebben öltözködni, ez azonban egyáltalán nem így van! Sajnos a legtöbb divatmárka konfekciós méretekkel dolgozik, amihez általában nem társul széles mell, és csípő, keskeny derékkal. Így bizony a homokóra alkat képviselőinek be kell vetniük pár praktikát, hogy kihangsúlyozhassák az előnyös adottságaikat. Nézzük tehát, hogy az idei őszi/téli szezonban mi után érdemes nyúlniuk a boltok polcain!

Magasított derekú nadrágok/szoknyák Kép forrása: harpersbazaar.com

Szerencsére idén is hatalmas divatnak örvendenek a derékig érő alsók, a farmeroktól kezdve, a kosztümnadrágokon át, egészen a szoknyákig.

Így, szinte bármilyen eseményre megtalálhatod az alkatodhoz tökéletesen illő darabot, legyen szó üzleti megbeszélésről, baráti találkozóról vagy egy rohangálós napról.

Arra azonban érdemes odafigyelni, hogy nadrág esetén szélesedő szárat csak akkor válassz, ha kellő magassággal rendelkezel, vagy magassarkúval szeretnéd társítani, máskülönben optikailag könnyen alacsonyíthat ez a fazon!

Öves, vagy behúzott kabátok Kép forrása: harpersbazaar.com

Homokóra alkat esetén nagyon fontos odafigyelni a kabátok szabására.

Mivel idén is hódítanak a ballonkabátok, és az ehhez hasonló fazonok, így ezekből érdemes olyat választani, melyek derékban köthetőek, esetleg a derék részen található behúzás rajtuk.

Ezekkel a fazonokkal roppant nőies formát kölcsönözhetsz a megjelenésednek, illetve a rétegezésre is könnyedén oda tudsz figyelni!

Ha rövidebb kabát párti vagy, akkor olyan fazont válassz, ami nem ér tovább a derekadnál, ugyanis a csípőig érő fazonok könnyedén kövéríthetnek és alacsonyíthatnak!

Ebben az esetben érdemes lehet a motoros bőrdzsekik között kutakodni!